Jurnaliştii de la Ştiri pe Surse au publicat o declaraţie făcută de deputatul social-democrat giurgiuvean Cristina Elena Dinu, pe tema OUG privind sănătatea, dată de Guvernul PNL:

„Intenția guvernului liberal de a modifica legislația sănătății, materializată printr-o ordonanță de urgență ilegală, în sensul accesului egal al instituțiilor medicale private și de stat la programele naționale de sănătate publică suportate din buget, nu este altceva decât o afacere de partid a PNL. În nici un caz nu se poate vorbi de o reformă a sistemului medical în beneficiul românilor care au nevoie de servicii medicale, ci este doar o formă mascată de privatizare a programelor de sănătate publică, susține deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu.

„Demersul ‘guvernului meu’, demis rușinos prin moțiunea de cenzură, este dramatic pentru cetățeni. Practic, mai puțini pacienți se vor putea trata gratuit la stat și, în același timp, din ce în ce mai mulți români vor trebui să se trateze contra-cost la privat.

Deși cunoșteau faptul că sănătatea este un drept garantat de Constituție pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, PNL nu a oprit modificările legislative din sănătate, făcute după bunul lor plac și al clientelei politice! Sau, probabil, liberalii și Klaus Iohannis nu cunosc prevederile legii fundamentale, un fapt de o gravitate extremă pentru democrația din România și funcționarea statului de drept!

Ordonanța de urgență prevede explicit ca spitalele sau clinicile private să poată presta și deconta inclusiv serviciile din programele de sănătate publică și din Acțiunile Prioritare gestionate de Ministerul Sănătății.

Să nu uităm că ministrul Sănătății provine dintr-un spital privat, care va beneficia în mod direct de măsura respectivă, iar în aceste condiții se confirmă suspiciunea de complicitate la această inițiativă e Executivului. De asemenea, este vorba și de recompensarea sponsorilor de partid de către PNL, prin acordarea accesului furnizorilor privați la tratamentele scumpe și de urgență. În acest fel, bugetele alocate până acum unităților de stat vor trebui împărțite cu cele din privat, în funcție de serviciile prestate.

Consider că nu este corect ca PNL să ia bani de la pacienții care nu își permit tratamentul medical contra-cost și să-i transfere la oamenii care își permit oricum tratamente în clinici private, în sistem de co-plată peste suma asigurată de stat.

Voi vota împotriva acestei inițiative în momentul în care va fi dezbătută în Parlament, deoarece o astfel de decizie va defavoriza în mod nedrept oamenii cu posibilități materiale reduse și, de asemenea, va distruge sistemul public de sănătate”, declarat deputatul PSD Cristina-Elena Dinu.

1 COMENTARIU

  1. […] Jurnaliştii de la Ştiri pe Surse au publicat o declaraţie făcută de deputatul social-democrat giurgiuvean Cristina Elena Dinu, pe tema OUG privind sănătatea, dată de Guvernul PNL: „Intenția guvernului liberal de a modifica legislația sănătății, materializată printr-o ordonanță de urgență ilegală, în sensul accesului egal al instituțiilor medicale private și de stat la programele naționale […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Deputatul PSD de Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: „Actuala Guvernare doreşte distrugerea sistemului … […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.