Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la Programul „Tomate”.

„Anul acesta spunem adio roșiilor românești, PNL ne trece doar pe cele din import.
PNL a reușit performanța de a îngropa și Programul TOMATA 🍅, prin subfinanțare, superbirocratizare și tergiversare. Astfel, în loc să continue și să dezvolte un program bun, care aducea pe masa românilor roșii autohtone sănătoase, îl omoară cu bună știință din prostie.
_ _ _

↘️ Guvernul Orban NU a publicat HG privind aprobarea programului pe anul 2020. Până astăzi, răsadurile trebuiau deja plantate pentru a putea fi livrate pe piață începând cu 1 mai.
↘️ Bugetul este redus cu 10 milioane de euro.
↘️ Programul se restrânge doar la un singur ciclu, cel de primăvară, deși perioada deficitară este și în lunile de început de iarnă când tomatele nu se mai pot produce decât în sere sau solarii.
↘️ Bugetul alocat este pentru maximum 13.000 de solicitanți față de 20.000 de mii de solicitanți în 2019.
↘️ MAI PUȚIN CU 14.000 tone tomate din producția autohtonă pentru piața românească.
↘️ Birocratizare excesivă și ilegală a programului”, a scris Niculae Bădălău, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la Programul „Tomate”. „Anul acesta spunem adio roșiilor românești, PNL ne trece doar pe cele din import.PNL a reușit performanța de a îngropa și Programul TOMATA 🍅, prin subfinanțare, superbirocratizare și tergiversare. Astfel, în loc să continue și să […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Senatorul Niculae Bădălău: „Anul acesta spunem adio roșiilor românești, PNL ne trece doar pe… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.