Echipele şi utilajele Direcţiei Judeţene de Transport din subordinea Consiliului Judeţean Giurgiu au intervenit continuu, noaptea trecută, pentru ca niciun drum judeţean să nu fie blocat din cauza zăpezii.

Însă, pe parcursul nopţii, ISU Giurgiu a intervenit la mai multe situaţii de urgenţă, precum stâlpi sau copaci căzuţi pe carosabil ori pe maşini sau accidente rutiere.

„În intervalul 05.02.2020, ora 24:00 – 06.02.2020, ora 06:00, pe timpul avertizării meteorologice de cod portocaliu de intensificări ale vântului (rafale de 70-85 km/h) și ninsori viscolite, la nivelul județului Giurgiu s-a intervenit în următoarele situații:

  Nr. crt. Ora / Localitatea / Drumul   Situaţia de urgenţă   Soluţionarea
    1.     ora 01:35 Joița     stâlp de electricitate căzut pe  carosabil La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal și reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Joița cu un utilaj, care au acționat pentru îndepărtarea stâlpului
    2. ora 01:55 strada Negru Vodă din municipiul Giurgiu     copac căzut pe un autoturism La fața locului s-a deplasat o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu și reprezentanți ai Giurgiu Servicii Locale, care au acționat pentru îndepărtarea copacului de pe autoturism
        3.     ora 03:10 Autostrada București – Pitești (A1), la km 36       trafic restricționat din cauza unui autotren care a derapat Un autotren încărcat cu pâine a derapat și a lovit separatoarele de sens, circulația fiind blocată spre București. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal, reprezentanți ai Poliției Autostrăzi și ai CNADNR. În jurul orei 04:10 s-a reușit deblocarea unei benzi de circulație, pe sensul de mers spre București.
  4. ora 03:39 Domnești stâlp de electricitate căzut pe carosabil La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal, care a acționat pentru deblocarea drumului.
  5.   ora 04:34 Domnești   stâlp de telefonie căzut pe carosabil La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, care a acționat pentru deblocarea șoselei.
  6. ora 05:13 DN 5 (Plopșoru) accident rutier: bărbat lovit de un autotren   Cazul a fost preluat de IPJ Giurgiu și SAJ.

19 pacienţi care efectuează dializă au fost aduşi în municipiul Giurgiu din data de 05.02.2020 şi preluați de Spitalul de Urgenţă Judeţean Giurgiu.

La nivelul SAJ Giurgiu au fost înregistrate 45 de cazuri care au necesitat acordarea de prim ajutor medical, iar echipajele SMURD au acționat în 15 cazuri.

Situaţia drumurilor din judeţ este următoarea:

În judeţul Giurgiu toate drumurile sunt deschise circulaţiei, în  condiţii de iarnă.

Alimentarea cu energie electrică

La ora 06:00, în județul Giurgiu erau afectate 23 de linii de medie tensiune, energia electrică fiind întreruptă parțial în 21 de localități: Bucșani, Bulbucata, Călugăreni, Comana, Daia, Frătești, Ghimpați, Gogoșari, Gostinari, Greaca, Hotarele, Iepurești, Izvoarele, Letca Nouă, Malu, Oinacu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stănești, Toporu.

***

Având în vedere faptul că avertizarea meteorologică este valabilă până în această dimineață, la ora 08:00, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu și Serviciului Județean de Ambulanță sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul cetățenilor, pentru salvarea acestora și protejarea proprietății publice sau private”, anunţă ISU Giurgiu.

1 COMENTARIU

  1. […] Echipele şi utilajele Direcţiei Judeţene de Transport din subordinea Consiliului Judeţean Giurgiu au intervenit continuu, noaptea trecută, pentru ca niciun drum judeţean să nu fie blocat din cauza zăpezii. Însă, pe parcursul nopţii, ISU Giurgiu a intervenit la mai multe situaţii de urgenţă, precum stâlpi sau copaci căzuţi pe carosabil ori pe maşini sau accidente […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Nu sunt drumuri închise sau blocate din cauza zăpezii, în judeţul Giurgiu! Pompierii au interven… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.