Social-democraţii giurgiuveni s-au reunit, joi, 30 ianuarie, în cadrul Conferinţei Judeţene Extraordinare pentru desemnarea delegaţilor care vor participa la Congresul Partidului Social Democrat de la sfârşitul lunii februarie.

Alături de liderii Marian Mina şi Niculae Bădălău au fost secretarul general al PSD, Paul Stănescu, parlamentarii Elena Dinu şi Cristian Marciu, primarii giurgiuveni, liderii OFSD, TSD şi OPSD, precum şi alţi reprezentanţi ai social-democraţilor din municipiu şi judeţ.

Cei care au adresat mesaje celor prezenţi sunt preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, preşedintele executiv, Marian Mina, deputatul Cristina Elena Dinu, senatorul Cristian Marciu, secretarul general al PSD Paul Stănescu, dar şi primarii din Toporu şi Bolintin Vale.

Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău:

Vă mulţumesc tuturor pentru prezenţă şi sunt bucuros că suntem cu toţii aici! Doresc să vă amintesc faptul că 90% din programul de dezvoltare a judeţului a fost realizat. Acesta, datorită muncii de echipă, a muncii dumneavoastră, pentru că nu a fost deloc uşor. Judeţul Giurgiu a intrat într-un amplu proces de modernizare. Avem drumurile şi uliţele asfaltate în proporţie de 90%,  drumurile judeţene, fără unul singur ce va intra pe bugetul de anul acesta, sunt toate reabilitate. În majoritatea comunelor avem sistem de apă.

Mai există probleme cu ADI-ul pentru canalizare, dar le vom rezolva. Avem şcoli şi grădiniţe moderne în toate localităţile, dispensare la fel. Judeţul Giurgiu s-a ridicat, oamenii încep să trăiască decent şi eu sper ca, în următoarea perioadă, ca urmare a muncii dumneavoastră, primari, parlamentari, să reuşim să modernizăm şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, dar şi cel Orăşenesc din Bolintin Vale. Avem pentru amândouă proiecte de circa 30 de milioane de euro!

În judeţul Giurgiu, preocuparea noastră a fost cetăţeanul! Noi am demonstrat că suntem o echipă performantă!

În tot acest timp, cei de la ALDE şi PNL ce fac? Doar schimbă oameni prin instituţii, prin consilii locale, cu ai lor. Cunosc cazuri în care un liberal are şi 7 membri ai familiei angajaţi într-o instituţie publică(…).

Ştiţi, eu am fost şi sunt omul care vrea să promoveze tinerii pentru că PSD are nevoie de tineri. Şi la Giurgiu şi la nivel central. Am câştigat un preşedinte al CJ Giurgiu pe care îl apreciez, care a făcut o treabă bună şi care, iată, după 2 administraţii liberale, el(Marian Mina, n.r.) a reuşit într-un mandat să pună în mişcare dezvoltarea judeţului Giurgiu!

Am greşit, din păcate, cu două personaje, dar aşa este când te încrezi în oameni… La nerealizări, avem podul de la Grădiştea, DN 5 sau nici centura la vamă. Trebuia să le facă un coleg(Răzvan Cuc, n.r.), dar n-a… reuşit. Eu îmi cer scuze pentru că l-am sprijinit iniţial!

Eu sper să reuşim cât mai curând să realizăm şi aceste proiecte. Atât cât am putut eu, cu echipa mea, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca judeţul Giurgiu să fie un judeţ fruntaş, atât la investiţii, cât şi la voturi!”.

Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina:

“Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că sunteţi aici! O spun cu toată convingerea: noi facem parte din cea mai puternică echipă politică, dar şi din administraţie, pe care a avut-o acest judeţ! Este meritul domnului preşedinte Niculae Bădălău, dar şi al primarilor şi vă mulţumesc, pe această cale! În aceşti 4 ani, nu cred că a existat vreo comună din judeţ fără investiţii. Noi nu am ţinut cont de culoarea politică a unui primar, pentru că dezvoltarea trebuie să fie unitară, nu se poate face pe bucăţi! Asta ar trebui să înţeleagă şi adversarii noştri politici care doar vorbesc mult şi prost. Tot ce s-a realizat în judeţul Giurgiu se datorează unei echipe, a fost multă muncă, dar am reuşit să facem multe lucruri bune împreună.

Acest lucru s-a văzut, de altfel, şi în rezultatele pe care le-am obţinut la alegerile din ultimii ani. Suntem printre organizaţiile fruntaşe ale PSD şi vrem să păstrăm această tradiţie şi anul acesta! Doar împreună vom reuşi să luăm aceste rezultate bune în continuare. Domnii Ciolacu, Stănescu, alături de preşedinţii de organizaţii din ţară au început o reformă în partid şi am convingerea că au puterea să o ducă până la capăt!

Referitor la Consiliul Judeţean Giurgiu, ştiţi că nu mi-a fost uşor când am preluat conducerea instituţiei, pentru că am găsit foarte multe proiecte blocate. Însă, cu ajutorul dumneavoastră, al colegilor şi al primarilor care au înţeles că nu se pot mişca lucrurile bătând din palme, am reuşit să ducem judeţul Giurgiu pe drumul cel bun! Astfel, îmi doresc continuitate la conducerea judeţului, pentru a duce la capăt toate aceste proiecte. Mulţumesc tuturor locuitorilor din municipiu şi judeţ! Haideţi să strângem rândurile şi să ieşim iar primii!”

Citiţi mâine, pe  www.giurgiu-net.ro, ce le-au transmis social-democraţilor giurgiuveni şi parlamentarii PSD, Paul Stănescu şi cei doi primari care au luat cuvântul.

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.