Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a prezentat, azi, în conferinţă de presă, câteva dintre efectele Guvernării PNL resimţite şi în judeţul Giurgiu.

„Guvernul PNL opreşte investiţiile în judeţul Giurgiu! Bugetul pe care Executivul ni l-a alocat este foarte mic, în comparaţie cu cel din 2019. Astfel, pentru 2020 am primit de la bugetul de stat puţin peste 100 de milioane de lei, faţă de aproape 150 de milioane, anul trecut.

În aceste condiţii, investiţiile se vor opri. Nu vor mai putea fi continuate proiectele noastre, avem asocieri cu multe comune, pentru drumuri, se vor opri şi acestea. Vom avea mari probleme cu cofinanţările pentru proiecte pe PNDL, pe fonduri europene sau prin Compania Naţională de Investiţii. Sumele primite acum înseamnă doar 10% din necesar”, a declarat Marian Mina.

Preşedintele CJ Giurgiu a precizat că situaţia este gravă şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

„Banii ne ajung doar până în luna mai. Chiar vreau să văd dacă vor mai face grevă şi acum! Dacă anul trecut, au fost unele întârzieri din cauza unei erori umane, acum, în 2020, NU sunt bani de la Guvernul PNL!

Din cauza Guvernului PNL şi investiţiile în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu se încheie! Vorbim despre reabilitări sau dotări şi există, în prezent, o problemă urgentă: furnizarea energiei termice în unitatea sanitară. Este posibil ca pacienţii să rămână fără căldură în saloane, din cauza datoriilor. Am discutat cu furnizorul de energie termică şi sperăm să ne mai păsuiască. Nu primim niciun sprijin de la PNL nici în această privinţă!„, a declarat Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.