După ce, în cursul anului 2019, au fost angajați 25 de asistenți maternali profesioniști, și în acest an Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu va angaja alți 25 de asistenţi maternali profesionişti.

În cadrul unui proiect cu finanțare europeană, recrutarea persoanelor care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti a fost demarată în decembrie 2018 și va continua pânăîn anul 2023.

În cursul anului 2019, persoanele interesate au depus cereri la Direcția Generală de Asistență Socialăși Protecția Copilului Giurgiu iar cele care au îndeplinit condițiile prevăzute delege pentru a deveni asistenți maternali profesioniști au urmat cursuri de formare profesională. După obţinerea atestatului de asistent maternal profesionist, atestat emis de către Comisia pentru Protecția Copilului Giurgiu, persoanele respective, în număr de 25, au primit 27 copii în plasament, acestea fiind angajate ca salariați ai D.G.A.S.P.C. Giurgiu la data instituirii plasamentului.

De la începutul acestui an, o persoană a fost deja angajată ca asistent maternal profesionist, urmând ca până la sfârșitul anului 2020, alte 24 de persoane să primească în plasament copii și să fie angajate ca salariați ai D.G.A.S.P.C. Giurgiu. Așadar, persoanele cu domiciliul sau reședința în județul Giurgiu care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti pot depune cereri la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu. După depunerea cererilor, este realizată evaluarea solicitanţilor, în vederea stabilirii capacităţii de a oferi îngrijirea potrivită copilulului/copiilor pe care îi vor primi în plasament”, a declarat Cătălin Lupu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

În vederea informăriipersoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, D.G.A.S.P.C. Giurgiu colaborează cu autoritățile locale din județ;urmează ca pe parcusul anului să se desfășoare întâlniri, la nivelul comunelor și orașelor din județ, în cadrul cărora persoanele interesate să poată afla de la specialiștii Compartimentului Asistență Maternală din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu informații privind condiţiile necesare pentru obţinereaatestatului de asistent maternal profesionist.

Extinderea reţelei de asistenţă maternală din județul Giurgiu se face în cadrul unui proiect cu finanţareeuropeană- „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.Proiectulvine în sprijinul dezvoltării și profesionalizării rețelei de asistență maternală,care reprezintă una din cele mai bune opțiuni pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor aflați în sistemul de protecție specială.

Comunicat de presă- Denisa Cristescu, Consilier Relaţii cu Mass-Media-D.G.A.S.P.C..Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.