Consilierii judeţeni giurgiuveni, reuniţi luni, 16 decembrie, în şedinţă ordinară, au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.

Măsura a fost luată la solicitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu către Ministerul Sănătăţii care a avizat pozitiv această cerere.

În prezent, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Giurgiu a înregistrat, în medie, 54.000 de prezentări pe an, iar activitatea este susţinută de cinci medici, ceea ce este insuficient pentru tratarea numărului mare de prezentări. Astfel, este imperios necesară crearea celei de-a doua linii de gardă, pentru evitarea epuizării personalului, a erorilor de diagnostic şi tratament, precum şi pentru respectarea timpilor prevăzuţi pentru preluarea pacienţilor într-un timp cât mai scurt şi rezolvarea problemelor medicale”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

Potrivit sursei citate, printr-o adresă, Ministerul Sănătăţii avizează înfiinţarea celei de-a doua linii de gardă UPU în specialitatea medicină de urgenţă. Aceasta va deveni funcţională atunci când cheltuielile de personal, aprobate ca urmare a rectificării bugetare, asigură susţinerea financiară a acesteia. De asemenea, Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul pentru schimbarea programului de lucru la o tură de 12 ore, în momentul în care va deveni funcţională cea de-a doua linie de gardă UPU.

Întregul proiect poate fi studiat AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.