Liderul Partidului Social-Democrat şi candidatul PSD la funcţia de preşedinte al ţării, Viorica Dăncilă, a venit, miercuri, 6 noiembrie, în judeţul Giurgiu, la invitaţia conducerii PSD Giurgiu, a preşedintelui Niculae Bădălău şi a liderului executiv Marian Mina.

După vizita la Mănăstirea Comana, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu primarii şi liderii structurilor PSD Giurgiu, la Casa Comana, gazdă fiind primarul din comuna amintită, Aurel Enache.

Preşedintele PSD a fost însoţit şi de Petre Daea, Mihai Fifor şi Dragoş Titea, iar la întâlnire au participat, alături de primarii social-democraţi şi parlamentarii Elena Dinu şi Cristian Marciu, lideri ai OFSD-Aurelia Dobre şi Crina Stoianovici, cei de la TSD- Ionuţ Barbu şi Alin Guţu(împreună cu echipele de campanie), preşedintele OPSD, Dan Cristescu.

(TOATE FOTOGRAFIILE, AICI)

Viorica Dăncilă a luat cuvântul şi le-a adresat celor prezenţi un mesaj de unitate. Vă prezentăm şi noi câteva dintre cele mai importante părţi din discurs:

Îmi face o plăcere deosebită să fiu, astăzi, la Giurgiu, în mijlocul unei organizaţii fruntaşe care, de fiecare dată, a ştiu să treacă peste orice obstacol şi să-şi dovedească unitatea şi puterea şi să obţină de fiecare dată un scor foarte bun.

Înă, cred că niciodată nu a fost o situaţie similară cu cea din momentul actual. Vedem, de data această, un preşedinte al României care este şi premierul României, care vrea să conducă şi Parlamentul, să aibă şi comisarul european, vedem atitudinea unui preşedinte dictator care ia decizii numai în interes personal şi care vrea puterea absolută în România.

Cei care trebuie să sancţioneze această atitudine sunt cetăţenii, în primul rând, şi, bineînţeles, cei care au dezvoltat şi vor să dezvolte, în continuare, comunităţile locale.

Atitudinea Guvernului PSD a fost una pro-primari, pro-comunităţi locale. S-au făcut şi greşeli, e adevărat că, poate, în anumite domenii aşteptările au fost mult mai mari, dar, de fiecare dată, ne-am aplecat către oameni şi toate deciziile noastre au avut în prim-plan dezvoltarea comunităţilor şi susţinerea oamenilor. Cred că acest lucru a fost apreciat şi aici, la Giurgiu, şi în Ardeal şi în Moldova şi în dobrogea. Vă amintesc faptul că, anul trecut, am achitat toate facturile pe PNDL I, PNDL II. Dacă în 2018, am avut 4,6 miliarde, anul acesta, doar pe semestrul I am avut aceeaşi sumă.

Cred că trebuie să privim aceste alegeri ca o repetiţie pentru alegerile locale. Sunt în sală mulţi primari destoinici, implicaţi, pe care comunitatea îi respectă şi în care şi-au pus multe speranţe. Consider că aceste alegeri, de duminică, arată şi valul de încredere de care se bucură primarul în comunitatea sa. Aşa cum Guvernul a venit cu un program de guvernare, fiecare dintre dumneavoastră aţi venit cu propriul program în faţa cetăţenilor, deci lucrurile sunt legate.

Nu ştiu ce va face actualul Guvern, dar ştiu că au un program de guvernare anti-români, un program de sărăcie, care nu susţine în niciun fel comunităţile locale.

Comasarea spitalelor, ceea ce presupune închiderea acestora, eliminarea voucherelor de vacanţă, închiderea Programului pentru Tomate, reducerea salariilor la nivelul celor din sistemul privat… Eu cred în fiecare dintre dumneavoastră şi cred că nu se pune problema ca să nu acţionăm unitar pentru a readuce Partidul Social-Democrat la Guvernare! Este singura posibilitate de a continua dezvoltarea acestei ţări.

Avem un preşedinte care nu este sensibil la problemele românilor, pe care nu-l interesează decât obţinerea puterii şi în niciun caz ceea ce se întâmplă în această ţară. Avem un preşedinte care a încălcat Constituţia, dar care conduce şedinţele de Guvern, este cel care merge la MAI, cu toate că este candidat şi avem alegeri, duminică. Vedem un preşedinte care instalează ministrul de Justiţie, deşi pe 12 are procesul celor şase case. Vedem un preşedinte care sfidează românii şi Legea Fundamentală a ţării!

De fiecare dintre noi depinde dacă îl oprim sau îl încurajăm!

Eu cred că acţiunea unitară şi respingerea oricăror promisiuni, care, vă spun eu, nu se vor concretiza, este calea pe care trebuie să o urmăm!

Vorbea domnul Bădălău de Pro România, de ALDE, stimaţi colegi, trădătorii niciodată nu au reuşit, s-au bucurat pe moment, şi pe urmă trădarea lor a fost răsplătiă cu trădare. Ponta a trădat, a fost trădat. Nu-l compătimesc nici pe Tăriceanu, a lăsat, a fost lăsat.

Noi nu avem voie să lăsăm să fie scrisă o pagină neagră în istorie pentru Giurgi, pentru România!

De aceea, am încredere că Giurgiu va fi printre primele judeţe, ca rezultat la alegeri, am încredere în implicarea tuturor, în toţi cei care cred în puterea PSD, în toţi cei care cred în dezvoltarea acestei ţări!

De asemenea, mai cred că, în decembrie, Crăciunul îl vom face tot cu un guvern social-democrat. Românii văd, nu mai vor dezbinare şi ură, vor oameni demni, calmi, care să nu se bazeze pe trădare, nu mai vor o Românie a lui Iohannis, ci a noastră a tuturor.

Am convingerea că Iohannis va fi votat de Guvernul lui, iar PSD va fi votat de toţi românii care vor binele acestei ţări!

Îi transmit şi eu candidatului Iohannis că, dacă vrea binele acestei ţări, să voteze Viorica Dăncilă!

Îmi doresc să fie ales de români cel care are în inimă tricolorul, nu culoarea galbenă(…). Nu mă tem de confruntarea cu Iohannis, pentru că, ştiţi,

decât inalt ca bradul şi leneş, mai bine… buturuga mică ce răstoară carul mare!”.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.