Evenimentul a avut loc marţi, 22 octombrie, la sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Giurgiu. Contractul de finanţare a fost semnat de către preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Muşat.

„Este un moment foarte important, atât pentru Consiliul Judeţean Giurgiu, cât şi pentru mine, ca preşedinte al acestei instituţii! Îi mulţumesc domnului Liviu Muşat pentru întreg sprijinul acordat, pentru că este, cu adevărat, un prieten al judeţului nostru!

Le mulţumesc tuturor colegilor din echipa de proiect, rolul meu ca preşedinte a fost acela de a le solicita să-l scrie şi să-l depună, astfel că meritul privind întregul efort este al lor! Giurgiu a devenit, de altfel, primul judeţ din regiunea Sud-Muntenia care reuşeşte să obţină fonduri europene pentru modernizarea Ambulatoriului unui Spital Judeţean!

Suntem mândri de acest lucru, dar mai ales suntem pregătiţi să trecem la următoarele etape ale proiectului prin care vor fi reabilitate, modernizate şi dotate 17 cabinete medicale şi alte 21 de spaţii ale Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, care, de altfel, va fi şi extins”, a declarat preşedintele Marian Mina.

Proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere si dotare Ambulatoriu din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta(SJU) Giurgiu” a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi are o valoare de peste 10 milioane de lei.

„Astăzi, semnăm un contract pentru un proiect important, atât pentru judeţul Giurgiu, cât şi pentru regiunea Sud-Muntenia. Este primul contract pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea unui ambulatoriu al unui spital judeţean, din întreaga regiune şi vreau să îl felicit, atât pe domnul preşedinte Mina, cât şi echipa sa de la Consiliul Judeţean Giurgiu pentru acest succes! Ce a fost mai uşor a trecut, acum va urma perioada de implementare, dar sunt convins că veţi reuşi, că cele 10 milioane de lei îşi vor găsi utilitatea pentru care proiectul a fost scris!”, a declarat şi directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Muşat.

Managerul de proiect, Elena Dumitraşcu, a oferit presei locale mai multe informaţii despre proiect, precizând, astfel, că durata de implementare este de 36 de luni din care 24 de luni reprezintă execuţia lucrărilor.

„Principala activitate a proiectului o reprezintă Reabilitarea şi modernizarea construcţiei existente a clădirii ambulatoriului, în suprafata de 183 mp şi extinderea acesteia prin construcţia unui corp cladire P+1, cu toate specialităţile şi utilităţile necesare. Aşadar, prin proiect vor fi dotate 17 cabinete specifice şi 21 de spaţii din cadrul Ambulatoriului. De asemenea, s-a avut în vedere şi Modernizarea infrastructurii pentru îmbunătăţirea accesului fizic pentru persoanele cu dizabilităti”, a spus Elena Dumitraşcu.

Vă prezentăm mai jos lista tuturor cabinetelor şi spaţiilor care vor fi reabilitate, modernizate şi dotate:

1. CABINET SONOELASTOGRAFIE

2. CABINET CONSULTATII INTERDISCIPLINARE

3. CABINET AMBULATORIU INTEGRAT NEUROLOGIE

4. CABINET PSIHOLOGIE

5. CABINET MEDICINA MUNCII

6. CABINET ONCOLOGIE 1

6. CABINET ONCOLOGIE 2

7. CABINET AMBULATORIU INTEGRAT DERMATOVENERICE

8. CAMERA INTERVENTII DERMATOLOGIE

9.CABINET DIABET ZAHARAT SI NUTRITIE

10.CABINET MEDICINA SPORTIVA

11.CABINET STOMATOLOGIE

12.CABINET EXPLORARI FUNCTIONALE

13.CABINET AMBULATORIU INTEGRAT OFTALMOLOGIE

14.CABINET AMBULATORIU INTEGRAT ORL

15.CABINET PLANIFICARE FAMILIALA

16.CABINET AMBULATORIU INTEGRAT ENDOCRINOLOGIE

17.CABINET INFECTII NOZOCOMIALE + ANEXA

1. SPITALIZARE DE ZI (1)

2. SPITALIZARE DE ZI (2)

3. IZOLATOR

4. PLOSCAR SI DEPOZITARE

5. DEPOZITARE (CURATENIE)

6. COLECTARE DESEURI

7. CAMERA LENJERIE CURATA

8. CAMERA LENJERIE MURDARA

9. CAMERA ASISTENTE

10. SECRETARIAT

11. REGISTRATURA

12. DEGAJAMENT ASTEPTARE

13. VESTIARE PERSONAL

14. VESTIAR (MEDICINA SPORTIVA)

15. STERILIZARE

16. DEPOZITARE STERILIZARE

17. DEGAJAMENT ASTEPTARE

18. VESTIAR PERSONAL

19. DEPOZIT NOSOCOMIALE

Text si foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.