Prezent la Giurgiu, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău a reamintit faptul că niciun parlamentar PSD nu va vota guvernul PNL şi nici măcar nu vor fi prezenţi la vot.

„Atât timp cât PNL şi aliaţii lor de conjunctură au provocat căderea Guvernului Dăncilă, noi înţelegem că au întreaga responsabilitate pentru a-şi trece noul guvern. Au avut nevoie de 233 de voturi pentru a trece moţiunea, pentru a provoca această criză politică, tot de atâtea au nevoie şi acum. E datoria lor să şi le obţină!”, a spus Niculae Bădălău.

El a precizat că, şi dacă va trece, noul Guvern va fi unul instabil şi care va aduce „dezastrul în România”.

„Sunt, câte? Cinci, şase partide care nu vor putea alcătui un guvern eficient, sunt doctrine diferite şi au, iată, solicitări diferite. PSD a venit şi a spus că nu e bine pentru ţară să pice guvernul, ei au considerat că România trebuie dusă în haos. Nu putem să răspundem tot noi pentru asta, ei sunt obligaţi să o facă. Noi am mărit pensii, salarii, avem investiţii şi creştere economică, ei nici acum nu au un program de guvernare. Şi cum să ai singur guvernul, tu, PNL, când în Parlament ai 17%? Nici celorlalte partide nu le-a convenit asta. Ei nu se înţeleg nici acum, dar dacă ar guverna împreună?”, a mai spus social-democratul giurgiuvean.

Niculae Bădălău a susţinut că ar fi iresponsabil din partea PSD să gireze acest guvern.

„Cei care au provocat criza au fost iresponsabili, iar preşedintele Klaus Iohannis, tocmai acum, ce credeţi că face? Pleacă în Japonia… În timp ce avem un guvern incomplet, cu ministere blocate şi nici nu punem alt guvern!! Nu cred că Orban va reuşi, dar şi dacă ar fi, e greu cu un guvern corcit. România are nevoie de o majoritate stabilă şi de un guvern stabil! Repet, ei au provocat toate problemele acestea, să şi le asume, aşa este corect!”, a subliniat Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.