Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat miercuri, 25 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Giurgiu, că va încerca să reia demersurile pentru ca fostul sediu al Prefecturii Giurgiu, clădirea monument istoric în care a funcţionat instituţia şi care trebuie reabilitată, să intre în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu.

Curtea Constituţională a aprobat sesizarea de neconstituţionalitate a preşedintelui Iohannis faţă de clădirea veche a Prefecturii Giurgiu. Eu am iniţiat un proiect de lege prin care această clădire să fie trecută din domeniul public al statului şi din administraţia MAI în domeniul public al judeţului Giurgiu, respectiv la Consiliul Judeţean Giurgiu, tocmai pentru faptul că la MAI nu am găsit înţelegere, neavând fonduri să repare clădirea, o clădire extrem de importantă pentru municipiul Giurgiu, un monument extrem de frumos. Eu am lucrat acolo şi reabilitarea clădirii ar fi un beneficiu pentru judeţul Giurgiu.

O să aştept motivarea Curţii să văd care sunt cauzele pentru care legea a fost declarată neconstituţională şi o să încerc să reiau demersurile prin Hotărâre de Guvern, prin Ordonanţă de Urgenţă. Consiliul Judeţean poate beneficia de fonduri, atât prin PNDL cât şi prin Fondul de Investiţii, şi puteam foarte bine în 2-3 ani să avem clădirea aşa cum trebuia să fie, reabilitată şi renovată. Este o clădire simbol al municipiului, al judeţului”, a declarat Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.