Visul lor a devenit realitate: toată lumea a sărbătorit, astăzi, 25 septembrie, Ziua Dăruirii! Şcolile din judeţul nostru şi nu numai, instituţii, organizaţii non-guvernamentale, cu toţii au făcut o bucurie celor mai puţin norocoşi, dăruind cadouri materiale, dar şi multă dragoste, respect şi apreciere, încredere şi zâmbete!

Elevii şi dascălii din Malu Spart, îndrumaţi de dascălul Rodica Bădălău şi de colegii săi, împreună cu copiii şi tinerii romi din Bolintin Vale au celebrat această zi pe care ei au propus-o României, printr-un eveniment de zile mari.

Reuniţi la Şcoala din Malu Spart, cu toţii au asistat la un spectacol artistic, au lansat baloane -un simbol al acestei zile- şi au dus, fiecare dintre ei, la urnele speciale, câte un dar.

De altfel, au fost umplute trei microbuze cu tot ce a donat fiecare, toate darurile urmând să ajungă la copiii din casele de tip familial sau la familii defavorizate.

La evenimentul de azi, de la Malu Spart, au participat şi ministrul Economiei, senatorul Niculae Bădălău, cel care a iniţiat proiectul de lege pentru ca Ziua Dăruirii să fie celebrată oficial pe 25 septembrie, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, reprezentată de Cătălin Lupu, Ciprian Marica şi Sorina Neacşu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mirela Delea, dascăli din Malu Spart şi Bolintin Vale, primarul din Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, reprezentantul comunităţii romilor din Bolintin, Marian Curt.

De asemenea, Rodica Bădălău s-a bucurat şi de această dată de întreg sprijinul fraţilor Dumitru, antrenori şi deţinători ai Clubului Sportiv Braka.

Cu toţii le-au transmis elevilor din Malu Spart şi Bolintin mulţumiri pentru implicare, pentru gestul lor de OMENIE!

Trebuie menţionat că este pentru primul an când şi copiii romi au dăruit semenilor lor, fiecare pregătind câte un cadou care va bucura sufletele altor copii mai puţin norocoşi.

Cu o parte din darurile strânse, Rodica Bădălău şi echipa sa din proiectul „Aşa DA!” au mers la trei familii din Vedea. Bucuria de pe chipurile celor i-au primit nu mai are nevoie de nicio descriere.

 „M-am bucurat să văd că astăzi, de Ziua Dăruirii, sub cupola generozității au avut loc în județul Giurgiu, multe acțiuni caritabile: fie gesturi mici sau acțiuni de amploare.

Am participat cu bucurie la activitățile desfășurate de Ziua Dăruirii la Școala Gimnazială numărul 1 din Malu Spart, unde credința învechită „cu o floare nu se face primăvară” a fost înlocuită cu atitudini proactive, din suflet pentru suflet!

O altă acțiune a vizat trei familii nevoiașe de la Vedea. Bucuria s-a putut citi pe chipurile membrilor acestor familii!

Sunt convins că schimbarea începe prin gesturi mici sau mari, la vârste mici sau, de ce nu, mari! In timp putem învăța să fim generoși, dăruind celor de lângă noi măcar un zâmbet!

Pentru giurgiuveni Ziua Dăruirii a fost una plină de generozitate şi implicare! Vă mulțumesc tuturor pentru receptivitate și dăruire!”, a scris pe Facebook, la finalul zilei, ministrul giurgiuvean al Economiei, Niculae Bădălău.

Mai multe imagini de la acţiunea din Malu Spart, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.