Într-o lume pe care o găsim, tot mai des, cu ochii închişi în faţa culturii, echipa Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu se încăpăţânează să îi determine pe giurgiuveni să-i calce pragul! Pentru că rolul acestei instituţii este de a cultiva frumosul în oameni, mulţi acaparaţi de reţelele de socializare, de jocuri video sau de superficiale programe de la TV.

Şi reuşeşte!

De la preluarea conducerii instituţiei menţionate, directorul Daniela Bardan a reuşit să spargă multe bariere şi să-i facă, astfel, pe copii, pe tineri şi pe adulţi să-şi deschidă ochii şi sufletul, prin cultură, prin artă, prin citit, prin teatru şi muzică.

Se poate şi la Giurgiu, da! Trebuia doar să înceapă cineva!

Iar despre acţiunile de la Bibilioteca Judeţeană Giurgiu vorbeşte, în sfârşit, toată lumea, atât pe plan local, judeţean, cât şi naţional.

Cât priveşte judeţul, cred că este pentru prima oară, de când sunt eu în Giurgiu, când Biblioteca şi-a îndreptat atenţia şi asupra satelor, se duce la oameni şi nu aşteaptă să vină ei la aceasta. Daniela Bardan şi echipa sa au încheiat foarte multe parteneriate cu primăriile, cu unităţile de învăţământ din judeţul nostru şi, astfel, bucuria şi pasiunea de a citi devin accesibile şi celor din mediul rural. Aceasta, prin acţiuni de promovare, prin lansări de carte şi, de ce nu, chiar prin teatru. De altfel, şi în municipiu, în fiecare săptămână, la Biblioteca Judeţeană „I. A. Bassarabescu”, au loc spectacole de teatru pentru copii.

Fiindcă, îmbinarea muzicii cu teatrul şi cu literatura nu poate fi decât o reţetă de succes pentru un viitor mai bun al tuturor, alături, desigur, de educaţia pe care copiii şi tinerii o primesc la şcoală.

Dar parteneriatele nu se opresc aici, colaborări sunt şi cu prietenii bulgari, cu oameni de cultură din întreaga ţară, cu instituţii de cultură din România şi de peste hotare.

Felicitări, doamnei Daniela Bardan şi echipei sale pentru schimbarea în bine pe care au realizat-o, în ultimii ani!

Ca să vedeţi că avem dreptate, vă prezentăm şi noi programul viitoarelor acţiuni pe care sperăm că le veţi vedea  „pe viu”:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.