Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, 12 septembrie, că printr-o ordonanţă de urgenţă, vor fi deblocate salariile angajaţilor din ministerele Mediului, Energiei şi pentru Relaţia cu Parlamentul, precum şi din instituţiile subordonate.

„Am convocat o şedinţă extraordinară de Guvern pentru a adopta soluţii urgente necesare în câteva cazuri care nu suportă amânare. În primul rând, vom debloca plata salariilor angajaţilor din Ministerele Mediului, Energiei şi Relaţia cu Parlamentul, precum şi din instituţiile subordonate. (…) Concret, completăm printr-o ordonanţă de urgenţă Codul administrativ în sensul consolidării atribuţiilor secretarului general al ministerului, înaltul funcţionar public, care are rolul de a asigura continuitatea activităţii instituţiei.

Secretarul general al ministerului va fi ordonator principal de credite în situaţia vacanţei funcţiei de ministru sau în cazul în care ministrul se află în imposibilitatea absolută a exercitării atribuţiilor”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.