SPECIAL: Spectacol deosebit, la Bolintin Vale! Aplauze pentru copiii romi şi români care, împreună, au oferit momente artistice emoţionante! AŞA DA!

Este greu de descris expresia de pe feţele copiilor, la finalul reprezentaţiei lor, atunci când publicul s-a ridicat în picioare şi i-a răsplătit cu ropote de aplauze! Aplauzele au fost, fără îndoială, pentru tot ceea ce sunt ei: oameni buni, talentaţi, harnici şi care vor să ofere societăţii tot ce au mai frumos! Pentru asta, însă, este nevoie de sprijinul fiecăruia dintre noi şi proiectul dascălului Rodica Bădălău exact asta urmăreşte. Iar seara trecută, au înregistrat un prim succes al lor, al tuturor celor implicaţi, copii şi adulţi, romi şi români.

Sala Sporturilor din Bolintin Vale a găzduit, într-un decor special, spectacolul „Aşa Da!”, organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria Mici, dar şi de Ziua Romilor.

Zeci de bolintineni au venit la evenimentul care a fost unul memorabil, cu muzică bună, dansuri tradiţionale şi multe momente emoţionante!

Spuneam că este greu de descris expresia de pe feţele copiilor care au susţinut spectacolul, însă o să încercăm în doar câteva cuvinte: mândrie, fericire, bucuria că pot oferi hrană pentru suflet, ambiţie să realizeze şi mai multe şi mai bine!

Ştim cu toţii cât contează pentru un copil susţinerea, respectul şi aprecierea din partea celor apropiaţi, dar şi a societăţii! Tocmai de aceea, ce s-a întâmplat, seara trecută, la Bolintin, nu poate fi decât începutul unei schimbări majore în comunitate romă de acolo şi nu numai!

Copiii şi tinerii de etnie romă care au dansat s-au pregătit în doar 3 săptămâni, cu antrenorul Mihai Dumitru, cel care deţine Asociaţia Club Sportiv Braka. Însă, momentul a fost unul mai mult decât reuşit, ceea ce demonstrează toate cele spuse mai sus şi în plus: când iubeşti ceea ce faci, totul iese de minune!

La spectacolul de seara trecută, au fost prezenţi şi consilierul de stat pe probleme ale romilor, Dana Varga, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, prefectul Carmen Crişu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, primarul din Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, dar şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Evenimentul, organizat de dascălul Rodica Bădălău, în cadrul proiectului său de voluntariat educaţional „Aşa Da!”, s-a bucurat de sprijinul Asociaţiei Şukar Manuş a fiului Danei Varga, Alex Varga, a Clubului Sportiv Braka, a reprezentantului comunităţii de romi din Bolintin, Marian Curt, a Primăriei Bolintin Vale, precum şi a unor sponsori. Cu ajutorul lor, au fost achiziţionate ghiozdane pline cu rechizite ce au fost oferite copiilor şi tinerilor, la finalul spectacolului.

De asemenea, toţi cei implicaţi în proiectul Rodicăi Bădălău au primit diplome de înaltă apreciere din partea Asociaţiei Şukar Manuş.

„A fost un spectacol menit să le ofere încredere și apreciere celor mici, dar mai presus de toate, căldură sufletească! Faptul că acest eveniment are loc de Sfânta Marie Mică, o sărbătoare importantă pentru toți creștinii, este un semn de bun augur. Mi-ar plăcea să cred că este și un semn de la Dumnezeu ca toți să fim mai atenți și mai buni față de semenii noștri. Sunt convins că eforturile soţiei mele, Rodica Bădălău, și ale tuturor celor implicați în acest proiect de suflet vor avea rezultatele dorite, pentru că atunci când pui suflet și ești mânat de bune intenții nu ai cum să nu obții rezultate! Împreună putem să îi facem pe copiii romi să se simtă în siguranță, să aibă încredere, să le oferim respect, să se simtă iubiți și să simtă că sunt persoane importante, valoroase!”– Ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

„Mă bucur foarte mult să văd atâţi copii frumoşi care au făcut un spectacol excepţional, fără o pregătire îndelungată! Îi felicit pe antrenori şi pe dascăli, iar tuturor copiilor le urez un an şcolar cât mai bun! Noi, Asociaţia Şukar Manuş suntem alături de voi! Ne dorim să susţinem tinerii elevi şi studenţi să îşi continue studiile, să se implice, în toate comunităţile din ţară. Doresc, pe această cale să le mulţumesc tuturor oamenilor care s-au implicat în acest proiect, în special doamnei Rodica Bădălău!”, a declarat preşedintele Asociaţiei Şukar Manuş, Alex Varga.

La rândul său, consilierul de stat Dana Varga le-a mulţumit tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment. „Şukar Manuş, în limba romani, înseamnă oameni frumoşi. Mulţumesc, Rodica Bădălău, le mulţumesc tuturor celor care o sprijină, tuturor celor prezenţi, cu toţii sunteţi oameni frumoşi! Suntem cetăţeni ai României iar şansa noastra este să fim împreună, indiferent de etnie. Vreau să le spun copiilor care au participat la spectacolul de azi că îi asigur de toată susţinerea mea, şi acum, cât ocup funcţia de consilier de stat, dar şi când voi fi un om simplu, Dana Varga!

Datoria noastră este să clădim un viitor frumos copiilor care vin în urma noastră!”, a spus Dana Varga.

Şi prefectul judeţului Giurgiu, Carmen Crişu, i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în proiectul Rodicăi Bădălău. „Sunt onorată şi emoţionată, am trăit o seară minunată, îi mulţumesc şi eu doamnei Rodica Bădălău şi tuturor cetăţenilor din Bolintin Vale! A fost un exemplu despre ce înseamnă familia!”, a declarat Crişu.

„Ne-aţi oferit momente foarte frumoase, emoţionante şi îi felicit atât pe micii artişti, cât şi pe dascălii, respectiv antrenorii lor! De asemenea, o felicit pe doamna Rodica Bădălău pentru proiectul său de suflet! Sunt sigur că va reuşi să facă o schimbare în bine în comunitatea de romi din Bolintin Vale! Sunt copii buni, talentaţi şi care vor să arate ce au ei mai frumos, care vor să dea un exemplu de „Aşa Da!”, a afirmat şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

Primarul oraşului Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, a luat cuvântul şi i-a felicitat pe toţi cei care au contribuit la spectacolul de seara trecută, dar şi la întregul proiect „Aşa Da!”.

Şi antrenorul de dans Mihai Dumitru a mulţumit tuturor şi a precizat: „Fără toţi cei implicaţi nu am fi reuşit ceea ce aţi văzut, într-un timp atât de scurt. Vă mulţumim tuturor din suflet pentru un exemplu de Aşa Da! Ne-am dorit să creăm momente unice pentru aceşti copii şi am reuşit, au fost vedete, în această seară, şi vor fi un exemplu de AŞA DA! în comunitatea lor”.

Dascălul Rodica Bădălău, cu emoţie şi bucurie a declarat, la rândul său:

„Sunt atât de fericită că fac parte din această comunitate, sunt atât de mândră că vă cunosc! Vă mulţumesc tuturor! Am pornit acest proiect în urmă cu 2 luni, am fost încurajată de domnul Curt, sincer fără prezenţa dumnealui nu aş fi putut să fac nimic. Ni s-au alăturat domnul primar, doamna Dana Varga, Mihai Dumitru şi, uşor-uşor, toţi ceilalţi. Am reuşit, în această seară, să avem aici reprezentanţii oraşului Bolintin Vale, nu romii, nu românii. Noi, locuitorii oraşului Bolintin Vale! Se poate, sunt sigură că se poate. Aşa Da! Nu o să fie singurul spectacol, vor fi şi alte evenimente şi vreau să învăţăm cu toţii să primim, să dărium, să fim oameni!”

Reprezentantul comunităţii de romi din Bolintin Vale, Marian Curt, le-a mulţumit şi el Rodicăi Bădălău, Asociaţiei Şukar Manuş, Clubului Sportiv Braka, autorităţilor locale, judeţene şi centrale pentru tot.

„Nu credeam că o să reuşim să facem aşa ceva. Tot ce am văzut în această seară mi-a umplut sufletul de bucurie. Doamna Rodica Bădălău a reuşit să facă ceva minunat pentru aceşti copii care au avut neşansa să fie din familii care nu ştiu carte. Însă, doamna Rodica a venit cu tot sufletul alături de ei, de familiile lor, pentru a-i pregăti pe copii ca să meargă în societate educaţi, încrezători!”, a spus Curt.

Au primit aprecieri şi mai mulţi dascăli din Bolintin, dar şi reprezentanţii sponsorilor acestui eveniment despre care se va vorbi multă vreme, de acum înainte, în judeţul nostru şi nu numai.

Mai multe imagini de la eveniment AICI

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

  1. […] Este greu de descris expresia de pe feţele copiilor, la finalul reprezentaţiei lor, atunci când publicul s-a ridicat în picioare şi i-a răsplătit cu ropote de aplauze! Aplauzele au fost, fără îndoială, pentru tot ceea ce sunt ei: oameni buni, talentaţi, harnici şi care vor să ofere societăţii tot ce au mai frumos! Pentru asta, […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: SPECIAL: Spectacol deosebit, la Bolintin Vale! Aplauze pentru copiii romi şi români care, împreun… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.