Anunţul a fost făcut vineri, 6 septembrie, de către ministrul Economiei, Niculae Bădălău, prezent la Giurgiu, într-o conferinţă de presă.

El a declarat că, săptămâna aceasta, a avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanţii companiei ce se va ocupa de construcţia aeroportului privat de la Giurgiu.

„În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie”, a spus ministrul Bădălău, precizând că instituţia pe care o conduce va contribui la construirea unei staţii „de putere de 350 de megawati”.

Oficialul guvernamental a precizat că se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie.

„Aeroportul va fi şi pentru pasageri şi pentru marfă. Va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe”, a mai spus Niculae Bădălău, subliniind şi importanţa uriaşă pe care o va avea aeroportul, în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă, pentru economia judeţului nostru, per ansamblu.

Locul unde va fi construit este, deocamdată, confidenţial, însă ministrul Economiei a estimat că investiţia ar putea fi gata în maximum 5 ani.

De asemenea, Niculae Bădălău a spus că va fi construită o porţiune de autostradă special către aeroportul de la Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.