ISU Giurgiu anunţă, printr-un comunicat, că, astăzi, în jurul orelor 12.30, pompierii au fost solicitaţi pentru a interveni la un incendiu de vegetatie uscata, produs în proximitatea pădurii dintre localitățile Cartojani (com. Roata de Jos) si Priboiu (com. Crevedia Mare).

Pentru evitarea si înlăturarea pericolelor au fost mobilizate la fata locului forte si mijloace din cadrul a trei inspectorate, mai exact: 3 ASAS(autospecială de lucru cu apă şi spumă, n.r.) din cadrul ISU Giurgiu, 1 ASAS de la Teleorman si 1 ASAS de la ISU Dâmboviţa.

După aproximativ 3 ore de luptă cu flăcările, colegii din teren au reușit să lichideze incendiul care ameninta pădurea anterior menționată, echipajele noastre supraveghind inca zona afectata. De mentionat este si faptul ca, in sprijinul pompierilor aflati în timpul serviciului, imediat au venit si colegii din timpul liber care locuiesc satele din apropierea zonei afectate, pentru a oferi o mână de ajutor”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, incendiul a fost localizat in timp util, evitandu-se astfel pericolele care puteau apărea în cazul pătrunderii incendiului in interiorul pădurii (pe timpul intervenției au fost afectați de incendiu 2 copaci uscați și o parte din liziera pădurii, fără alte probleme).

Pe această cale, facem un apel la cetățeni și le adresăm rugămintea sa acorde o atenție deosebită acestor aspecte, pentru ca un moment de neatenție poate duce la incendierea pădurilor sau apariția altor riscuri care pot pune in pericol viata si siguranta altor cetateni sau chiar propria viață (cum au fost incendiile de vegetație uscată în care victime au căzut chiar persoanele care au vrut să igienizeze terenul agricol prin incendiere)!„, mai transmit pompierii giurgiuveni.

1 COMENTARIU

  1. […] ISU Giurgiu anunţă, printr-un comunicat, că, astăzi, în jurul orelor 12.30, pompierii au fost solicitaţi pentru a interveni la un incendiu de vegetatie uscata, produs în proximitatea pădurii dintre localitățile Cartojani (com. Roata de Jos) si Priboiu (com. Crevedia Mare). „Pentru evitarea si înlăturarea pericolelor au fost mobilizate la fata locului forte si mijloace din […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Pompieri aflaţi în timpul liber au dat o mână de ajutor colegilor, pentru a împiedica un incend… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.