Votul împotriva a tot ceea ce poate fi realizat de către cei aflaţi la putere, dat de cei care nu sunt la putere, e sport naţional în România. În opinia mea şi nu numai, campionii sunt foştii portocalii, vopsiţi superficial în galben.

Şi la nivel naţional, dar şi la nivel local.

Îmi amintesc că, pe vremea lui Marin Anton, când era preşedinte al PNL Giurgiu(când era la PDL a fost teroare, de-a dreptul) era ordin pe unitate, susţin surse din partid: Nu contează despre ce este vorba, ridicaţi mâna la întrebarea “cine e împotrivă”!

Dacă nu votau împotrivă, consilierii erau scuipaţi în public, “bătuţi cu pietre” şi ameninţaţi cu retragerea sprijinului politic, întru introducerea în CJ a unor specimene care-ar fi dat din mâna aia oricum i-ar fi indicat şeful. Că, oricum, se pare că mâna le e principalul organ de… gândire.

Chiar i-am adresat lui Anton o întrebare pe acest subiect, la un moment dat, şi mi-a răspuns senin că, da, aşa se face opoziţia. „Să zicem NU- la tot!”

Asta ca să înţelegeţi cât de mult le pasă de dezvoltare, de bunăstarea fiecăruia dintre noi…

Ce s-ar fi întâmplat dacă actuala conducere a CJ Giurgiu n-ar fi avut majoritate? E logic: toate proiectele pentru drumuri, toate proiectele pentru Spital, toate investiţiile în asistenţa socială, în instituţiile de cultură subordonate CJ n-ar fi trecut. Nu s-ar fi făcut mare lucru, iar PNL-iştii ar fi putut să strige în voie: aaaa, n-aţi făcut nimic, sunteţi nişte incompetenţi, hou, ciuma roşie. Altfel, acum, cum naiba să strige asta?

Este concluzia firească şi după ce am auzit, în cea mai recentă conferinţă de presă a PNL Giurgiu, întrebarea unui gazetar care s-a înfoiat tot la Florian Velicu. Şi, cu o vervă ce face să ţi se zbârlească pielea, domnul respectiv ţipa la consilierul judeţean: Nu aveţi nicio nemulţumire? De ce sunt votate proiectele în unanimitate? Asta e opoziţie?

Degeaba încerca Velicu să-i explice că au fost nelămuriri, că li s-a explicat de către experţi, că, oricum, fiecare îşi asumă răspunderea pentru votul dat şi dacă proiectele sunt în regulă, ce rost are să se pună de-a curmezişul? Degeaba. Iar şi iar, gazetarul voia să ştie de ce nu votează consilierii judeţeni ai PNL împotriva a tot.

Atât. Nu voia să ştie dacă se construieşte ceva, dacă se investeşte ceva, nu voia să ştie dacă face cineva ceva pentru ca Giurgiu să crească economic, investiţional şi turistic. Nu.

Că aşa s-a obişnuit românul. Nu poate fi bine, nu poate fi consens, nu poate fi dat vot pozitiv de la opoziţie către putere. Dacă nu e circ, nu ne simţim bine!

Asta-i România „normală” de care vorbeşte PNL-ul prin vocea lui Iohannis?

Atunci, să ştiţi că suntem sătui de „normalitatea” asta, noi vrem o Românie prosperă, dezvoltată, în care, dacă un lucru este bun să fie susţinut de toţi, indiferent de partid.

Că de-aia suntem cu 50-80 de ani în urma altor state din Uniunea Europeană! Că n-am făcut asta până acum, că am votat împotrivă, de ciudă că nu suntem la putere.

Deranjant a fost că atitudinea a venit din partea unui om care reprezintă, prin meserie, societatea civilă, şi care se doreşte a fi un formator de opinie, fie el şi la un nivel micro, de Giurgiu!

Adică, în loc să ne bucurăm că sunt lăsate la o parte ambiţiile politice şi unii chiar fac ceva, îi înfierăm pe oameni şi le transmitem că nu e în regulă ca aleşii PNL să nu se pună contra? Că aşa ne-a învăţat Marin Anton că se face politică, opoziţie?

Trist. Îngrijorător. Nenormal!

Îmi pun, însă, speranţa, în toţi ceilalţi care se bucură când văd că lucrurile merg, că se poate conlucra şi în politică. Poate suntem mai mulţi decât ceilalţi şi poate vom reuşi, cu susţinerea fiecăruia dintre noi, să facem o schimbare în bine, fie ea cât de mică, în România, în Giurgiu!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.