Ce senzaţie de împlinire şi de bucurie mai mare poate fi simţită decât atunci când faptele bune au ecou? Decât atunci când ecoul este puternic, atât în sufletele celor pe care îi ajuţi, dar mai ales în jurul tău? Ştim că energia pozitivă atrage reacţii pe măsură, iar acţiunile, gesturile făcute cu tot sufletul prind rădăcini în oameni cu aceeaşi dorinţă de a face bine, la fel ca în acela care a dat startul.

La scurt timp după prezentarea proiectului dascălului Rodica Bădălău pentru copiii romi din Bolintin Vale, oameni cu dragoste de semeni au început să i se alăture.

După ce articolul nostru a fost citit şi în ţară, prin intermediul paginii de Facebook a senatorului giurgiuvean Niculae Bădălău, Rodica Bădălău a fost contactată chiar de Dana Varga, consilier al premierului Viorica Dăncilă, în problematica minorităţilor.

„Mi-a spus că a fost impresionată de ceea ce am reuşit, până acum, cu copiii din Bolintin Vale şi m-a întrebat dacă o primesc, alături de colegi consilieri. M-a bucurat nespus acest lucru! Ieri(miercuri, 7 august, n.r.), am primit un telefon de la doamna Varga, prin care m-a anunţat că este în drum spre Bolintin”, ne-a declarat Rodica Bădălău(foto jos).

Dana Varga a venit însoţită şi de fiul său care este liderul Asociaţiei Şukar-Manuş.

Astăzi, #Asociatia_Sukar_Manus a fost prezentă în mijlocul comunităţii din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, acolo unde am cunoscut tineri şcolari şi preşcolari care au în faţă un viitor strălucit datorită oamenilor din comunitate, iar de astăzi şi din afara comunităţii, oameni care vor fi o a doua familie, în care copiii vor putea creşte înconjuraţi de persoane precum doamna Rodica Bădălău, domnul consilier local Curt şi domnul primar Daniel Trăistaru. Ţin să le mulţumesc persoanelor menţionate pentru implicarea voluntară şi dedicarea pentru educaţia copiilor din Bolintin Vale. Cu multă consideraţie pentru oamenii frumoşi pe care i-am întâlnit, azi, Şukar-Manuş”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook a Asociaţiei, după vizita de ieri.

La rândul său, consilierul de stat Dana Varga ne-a declarat:

În calitate de Consilier de Stat pe problematica romă, de-a lungul timpului, m-am implicat activ în proiecte destinate societății civile. Comunitatea de la Bolintin-Vale este binecuvântată cu oameni frumoși, cu suflet mare, oameni care se ajută și se implică voluntar pentru dezvoltarea de calitate a comunității din care aceștia fac parte.

M-am bucurat să văd dăruirea lor în ceea ce privește integrarea tinerilor romi în societate prin educație, comunicare și respect. Îmi doresc să le fiu alături în acest proiect frumos în care sunt implicați voluntar oameni din comunitate, profesori, părinți, reprezentanți ai Primariei, proiect care a început ca o dorință a doamnei Rodica Bădălău de a face mai mult pentru comunitatea de romi din Bolintin-Vale, iar astăzi este parte din viața și din formarea copiilor pe care i-am cunoscut.

Consider că implicarea mea, atât în calitate de Consilier de Stat, dar și în calitate de reprezentant al societății civile rome, este un aport pentru desfășurarea de acțiuni și activități pentru integrarea preșcolarilor și școlarilor romi din comunitate.

Urmează să desfășurăm o serie de evenimente cultural-artistice, iar participarea atât a copiilor cetățeni români de etnie romă, cât și a copiilor români, este dovada vie a ceea ce înseamnă integrare, sinceritate și unitate, pentru că noi suntem prezentul care ajută la frumoasa dezvoltare a viitorului – copiii.

La întâlnirea ce s-a desfăşurat acasă la Rodica Bădălău au participat şi primarul din Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, dar şi reprezentantul comunităţii de romi din oraşul menţionat, Marian Curt. „Am fost emoţionată, dar şi încântată, pentru că discuţiile s-au desfăşurat într-o atmosferă deschisă. Am vorbit despre ce proiecte sunt în derulare, la Bolintin, ce alte proiecte pot fi accesate. Mai apoi, ne-am întâlnit, aşa cum facem în fiecare miercuri, cu tinerii şi copiii din echipa mea, însă au venit şi elevi romi de la liceu, dar şi un student, anul III, la Drept”, ne-a mai spus Rodica Bădălău.

Acolo, au fost prezenţi şi poliţişti de la Rutieră, care le-au vorbit copiilor despre reguli de circulaţie şi nu numai.

Tot ieri, Rodica Bădălău a primit o altă veste excelentă. În sprijinul ideii sale de a înfiinţa o trupă de dans tradiţional ţigănesc, Mihai Dumitru, cel care deţine Asociaţia Club Sportiv Braka din Bolintin, îi va învăţa să danseze, voluntar, pe copiii romi. „Domnul Mihai a renunţat la câteva mii de lei pe care i-ar fi putut câştiga lunar, ca să lucreze voluntar cu copiii noştri! Îi mulţumesc pentru că ni s-a alăturat, nu pot exprima în cuvinte recunoştinţa şi bucuria!”, a spus Rodica Bădălău.

Astfel, Mihai Dumitru va lucra cu circa 20 de copii, iar primul lor spectacol va avea loc pe 8 septembrie, de Ziua Internaţională a Romilor.

Cursurile de dans au început chiar azi, joi, 8 august, iar dascălul Rodica Bădălău ne-a trimis câteva fotografii de la activitate.

„Nu este prima provocare pe care am acceptat-o. Împreună cu fratele meu, deci cu  Asociaţia Club Sportiv Braka, am mai făcut voluntariate. Am dorit să contribui şi la acest proiect, imediat ce i-am cunoscut pe copii. Sunt atât de fascinaţi de doamna Rodica Bădălău, de tot ce fac împreună şi aceeaşi fascinaţie am simţit-o şi am văzut-o în ochii lor şi când i-a întrebat dacă vor să danseze. Mă bucur foarte mult că am ocazia să colaborez cu doamna Bădălău! Trebuie să facem o schimbare, în asta credem, şi putem să facem acest lucru! Pot să spun că am început o activitate extraşcolară benefică pentru ei, dansul însemnând sănătate, disciplină, bucuria sufletului. Mă bucur nespus că aceşti copii vor să se schimbe şi astăzi, la prima şedinţă, au fost foarte încântaţi! Am dat deja drumul la coregrafie, pentru că avem fix o lună până la primul spectacol, dar vă promit că vom reuşi să facem ceva frumos! Datorită doamnei Bădălău şi tuturor celor care o susţin, copiii au devenit un exemplu de AŞA DA în comunitatea lor”, ne-a declarat şi profesorul Mihai Dumitru.

Cu toţii îşi doresc să li se alăture şi alţi oameni care pot face o schimbare în bine, dar şi cât mai mulţi copii şi tineri romi, iar lucrul acesta cu siguranţă se va întâmpla, având în vedere startul de excepţie pe care l-au dat împreună!

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

  1. […] Ce senzaţie de împlinire şi de bucurie mai mare poate fi simţită decât atunci când faptele bune au ecou? Decât atunci când ecoul este puternic, atât în sufletele celor pe care îi ajuţi, dar mai ales în jurul tău? Ştim că energia pozitivă atrage reacţii pe măsură, iar acţiunile, gesturile făcute cu tot sufletul prind […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: SPECIAL: Proiectul dascălului Rodica Bădălău pentru copiii romi din Bolintin ia amploare! Consil… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.