Consilierii judeţeni giurgiuveni, reuniţi, marţi, 30 iulie, în şedinţă ordinară, au aprobat un proiect de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli. Este vorba despre o rectificare pozitivă, bani fiind destinaţi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu.

Potrivit raportului de specialitate din proiectul de hotărâre menţionat, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu a solicitat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 cu suma de 2.656 mii lei, reprezentânt sume acordate de la bugetul de stat în cadrul unor programe de interes naţional(peste 2.200 mii lei) şi contribuţia beneficiarului la implementarea proiectelor.

Este vorba, aşadar, despre:

  1. Înfiinţare a de servicii sociale în vederea asigurării tranziţiei tinerilor cu dizabilităţi de la sistemul de protecţie socială a copilului către sistemul de protecţie adultă a persoanelor adulte cu dizabilităţi, pentru punerea în aplicare a proiectului „Un pas înainte”. Scopul proiectului va fi atins prin construirea, reabilitarea, modernizarea, dotarea şi funcţionarea unui centru de zi- cu o capacitate de 30 de locuri şi a trei locuinţe protejate în comuna Hotarele, judeţul Giurgiu.
  2. Înfiinţarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziţiei tinerilor cu dizabilităţi de la sistemul de protecţie socială a copilului către sistemul de protecţie adultă a persoanelor adulte cu dizabilităţi, pentru punerea în aplicare a proiectului „O altfel de viaţă pentru persoanele cu dizabilităţi”. Scopul proiectului va fi atins prin construirea, reabilitarea, modernizarea, dotarea şi funcţionarea unui centru de zi- cu o capacitate de 30 de locuri şi a două locuinţe protejate în comuna Malu, Giurgiu
  3. Înfiinţarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziţiei tinerilor cu dizabilităţi de la sistemul de protecţie socială a copilului către sistemul de protecţie adultă a persoanelor adulte cu dizabilităţi, pentru punerea în aplicare a proiectului „Speranţă pentru viitor”. Scopul proiectului va fi atins prin construirea, reabilitarea, modernizarea, dotarea şi funcţionarea unui centru de zi- cu o capacitate de 30 de locuri şi a patru locuinţe protejate în comuna Izvoarele, judeţul Giurgiu.
  4. Înfiinţarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziţiei tinerilor cu dizabilităţi de la sistemul de protecţie socială a copilului către sistemul de protecţie adultă a persoanelor adulte cu dizabilităţi, pentru punerea în aplicare a proiectului „Centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi Tântava”. Scopul proiectului va fi atins prin construirea, reabilitarea, modernizarea, dotarea şi funcţionarea unui centru de zi- cu o capacitate de 30 de locuri în comuna Grădinari, Tântava.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.