Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetăţean polonez care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de un pașaport emis de autorităţile din Polonia pe numele altei persoane.

Potrivit unui comunicat de presă al ITPF Giurgiu, în data de 29.07.2019 în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz condus de un cetățean polonez, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport eliberat de autoritățile din Polonia.

„Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografia pașaportului prezentat de pasagerul microbuzului, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana respectivă a încercat să folosească un pașaport polonez, ce aparţinea altei persoane.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că pasagerul microbuzului este cetăţean polonez şi a procedat în acest fel întrucât își pierduse pașaportul și dorea să meargă la mare împreună cu prietenii săi.

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, este precizat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.