O a doua veste bună pe care ne-a adus-o, astăzi, 24 iulie, directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Muşat, se referă la Drumurile Judeţene 411 şi 504 – alte două eşecuri din mandatele trecute, când la conducerea Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu erau PNL-işti.

Este vorba despre proiecte europene, cu lucrări nefinalizate, deşi termenele au tot fost prelungite, şi din cauza cărora riscam să dăm înapoi Uniunii Europene zeci de milioane de lei din bugetul propriu al CJ.

„Când am preluat conducerea CJ Giurgiu, am reziliat contractele cu firmele respective care nu şi-au îndeplinit obligaţiile, dar am găsit soluţii pentru ca drumurile să reintre în reabilitare şi modernizare!”, spune preşedintele CJ Giurgiu, social-democratul Marian Mina.

Tocmai acest lucru a convins Curtea de Conturi de la Bruxelles să scutească judeţul Giurgiu de returnarea unei sume foarte mari pentru proiectele nefinalizate, câştigate în exerciţiul financiar 2007-2013, a spus directorul Liviu Muşat, prezent la Giurgiu.

„Astfel, DJ 411 este modernizat în proporţie de 80%, iar pe DJ 504 A (Gogoşari-Izvoru, n.r.), chiar mâine(25 iulie, n.r.) va avea loc recepţia lucrărilor! Doresc să îi anunţ pe giurgiuveni că şi pe Drumul Judeţean 603 se toarnă asfalt! În această perioadă, între Naipu şi Schitu. Totodată, în Stoeneşti, se lucrează la podeţe, respectiv la accesul în gospodării, iar după finalizarea acestor investuţii, se va trece la asfaltare între Stoeneşti şi Mihai Bravu!”, a anunţat, în conferinţa de presă de azi, de la CJ Giurgiu, preşedintele Marian Mina.

De menţionat este că pentru tronsonul Giurgiu- Gogoşari din DJ 504 este depus tot un proiect pe Programul Operaţional-Regional, iar Liviu Muşat şi-a exprimat speranţa că autorităţile judeţene giurgiuvene vor obţine, curând, finanţare şi pentru acesta.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.