Este penultimul drum judeţean pe care conducerea social-democrată a Consiliului Judeţean Giurgiu îl mai are de reabilitat şi modernizat. Este un drum important, ce leagă Giurgiu de Teleorman şi care străbate o comună cu potenţial turistic, dar mai ales cu o bogată activitate în agricultură a locuitorilor săi.

Drumul Judeţean 503 s-a numărat printre “ghinionistele”… din mandatele PNL-iste ale CJ Giurgiu. A existat un proiect pentru modernizarea sa, însă nu a fost implementat până acum, până în mandatul social-democratului giurgiuvean Marian Mina.

Astăzi, 24 iulie, la sediul Consiliului Judeţean Giurgiu a avut loc o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost semnat contractul de finanţare proiectului european, privind reabilitarea şi modernizarea DJ 503.

Proiectul a fost câştigat pe Programul Operaţional Regional 2014-2020.

La evenimentul de azi, au fost prezenţi preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Muşat, dar şi primarul comunei Toporu, Constantin Ionescu.

“Drumul a ajuns într-o stare deplorabilă! Le-am promis atât locuitorilor din comuna Toporu, cât şi domnului primar Constantin Ionescu faptul că îl vom moderniza şi m-am ţinut de cuvânt! Îi mulţumesc şi pe această cale domnului Muşat pentru întreg sprijinul acordat Consiliului Judeţean Giurgiu!

Le mulţumesc, de asemenea, tuturor colegilor mei din aparatul propriu care au muncit la întocmirea acestui proiect şi sper ca, în cel mai scurt timp, să demarăm procedura de licitaţie pentru lucrări. Durata realizării investiţiei este de 24 de luni, dar fiţi convinşi că voi avea grijă ca lucrările să se desfăşoare într-un ritm alert!”, a declarat Marian Mina.

La rândul său, Liviu Muşat a afirmat că acesta este proiectul cu cea mai mare sumă pe POR 2014-2020, câştigat, până acum, de vreo unitate administrativ-teritorială din judeţul Giurgiu.

„Într-adevăr, a durat mai mult până la aprobare, dar sunt convins că acest lucru îi va motiva pe cei din echipa de implementare. Da, domnule preşedinte(Marian Mina, n.r.), să ştiţi că apreciez insistenţa dumneavoastră cu privire la proiectele europene, preferăm o astfel de atitudine ce demonstrează doar interesul de a realiza proiecte pentru comunitate!”, a spus Liviu Muşat.

Totodată, primarul din Toporu, Constantin Ionescu, a spus, la conferinţa de presă de astăzi, că este o zi foarte importantă pentru comunitatea pe care o reprezintă.

„Să ştiţi că am insistat cu acest drum încă din prima zi de mandat a domnului Marian Mina şi s-a ţinut de cuvânt, iată că îl vom moderniza! Îi mulţumesc, la fel cum îi mulţumesc şi domnului director Liviu Muşat pentru sprijin! Acest drum este vital pentru comunitatea pe care o reprezint! Toporu, practic, nu avea nicio ieşire către niciun oraş. Ocoleam prin Răsuceni, Dărăşti-Vlaşca sau Ghimpaţi, astfel că, sunt convins că, odată cu modernizarea DJ 503, comuna noastră va prinde viaţă. Am făcut multe lucruri frumoase, încă din 2012, avem bălţi pentru pescuit, avem activitate agricolă susţinută şi vom reuşi să ne punem în valoare!”, a precizat Constantin Ionescu.

Valoarea proiectului pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 503 este de peste 60 de milioane de lei.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.