În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean Giurgiu, unul dintre proiectele adoptate a fost acela referitor la reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Foto: Vasile Arcanu

Este vorba despre un proiect cu fonduri europene ce are ca principal obiectiv creşterea calităţii serviciilor medicale oferite de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi a gradului de accesibilitate a populaţiei deservite la standardele impuse de normele europene specifice.
Astfel, vor fi dotate 17 cabinete şi 21 de spaţii suport pentru asigurarea unor servicii medicale eficiente şi îmbunătăţite la nivelul unităţii medicale beneficiare.

Se urmăreşte, aşadar, diminuarea duratei de spitalizare a pacienţilor internaţi care nu necesită îngrijire medicală permanentă, prin dotarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu cu aparatura performantă.

De asemenea, proiectul are în vedere scăderea timpului de diagnosticare şi tratament, precum şi prevenţie/depistare precocea bolilor.

Va fi modernizată infrastructura pentru îmbunătăţirea accesului fizic pentru persoanele cu dizabilităţi, dar se urmăreşte şi scăderea consumurilor energetice şi creşterea performante energetice a clădirii, prin investiţii aferente.

Valoarea totală a proiectului este de 10.695.225,38 lei. Proiectul beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 8.LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.