La conferinţa de presă de vineri, 12 iulie, ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău a făcut câteva precizări cu privire la instituţia pe care o conduce.

“Am un minister extrem de greu, dar avem şi foarte multe realizări. Industria de apărare a început să funcţioneze. Ştiţi foarte bine că urmează să semnăm contractul pentru modernizarea “Şoimului”, cu Fabrica de avioane Craiova. Pentru arma Beretta, memorandumul este semnat, deja începem investiţiile la Plopeni. Ieri(joi, 11 iulie, n.r.), a fost semnat memorandumul pentru mentenanţa la rachetele Patriot, la Romaero. Este un proiect de 3,9 miliarde de euro, cel mai mare proiect”, a spus Niculae Bădălău.

Ministrul Economiei a vorbit la Giurgiu şi despre activitatea de minerit, menţionând că, în prezent, avem 510 mine închise, cele mai multe cu resurse.

“Prin programul de guvernare, ne-am luat angajamentul redeschiderii minelor. Avem, pentru Remin Baia Mare oferte, una chiar de la o mare firmă americană. La Minvest Deva, am dat un acord de principiu pentru o asociere şi ne aşteptăm la o redeschidere de perimentru. Sper să reuşesc, de asemenea, luna aceasta, fuziunea între Moldomin, care e în lichidare, şi Cuprumin, aflată pe profit. Să facem o companie nouă. Vă reamintesc faptul că avem a doua sau a treia resursă de cuprin din Europa şi trebuie să dezvoltăm şi partea de metalurgie”, a spus Bădălău.

Ministrul Economiei a amintit şi de activitatea de extragere a metalelor rare, dar şi despre proiectele pentru Salrom.

“Salrom funcţionează bine. Avem salina din Praid, Harghita, principalul furnizor de sare pentru drumuri. În toţi anii, aveam acolo kilometri de cozi la încărcare, pentru că, aşa e românul, abia când dă zăpada, atunci se aprovizionează”, a declarat oficialul, precizând că a fost schimbată procedura, astfel că sarea este măcinată în galerii, în instalaţii mari, iar aprovizionarea se va putea face direct de acolo.

Totodată, ministrul Economiei a spus că este avut în vedere un program de modernizare a salinelor pentru partea de turism.

“Cred că Salrom este cea mai mare… companie de turism din ţară. Am susţinut ca salinele să fie date în administrare fie consiliilor judeţene, fie ministerului Turismului, pentru că, totuşi, Salrom nu are această activitate de turism”, a precizat ministrul Bădălău.

Tot la Giurgiu, el a anunţat că toate celelalte companii şi instituţii din subordinea Ministerului Economiei funcţionează la parametrii normali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.