Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la acest subiect, pe care îl redăm integral:

„În cadrul ședinței de Guvern de miercuri, 3 iulie, a fost adoptată Hotârarea de Guvern prin care conducta de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei, a fost declarată proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale.

Proiectul, în valoare estimată de 27.331.245 lei, a fost inclus în Planul național de dezvoltare și modernizare al SNTGN Transgaz SA, companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei, plan aprobat de ANRE, rezultând astfel dimensiunea strategică și națională a acestuia.

În prezent în zona Pojorâta – Vatra Dornei nu există conductă de alimentare cu gaze. Pentru încălzirea locuințelor și prepararea hranei se folosesc lemne de foc, cărbuni și gaze lichefiate. Acești combustibili sunt folosiți și pentru încălzirea spațiilor societăților comerciale și a obiectivelor social culturale existente.

Prin finalizarea tronsonului de conductă Pojorâta – Vatra Dornei se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de nord – vest a țării cu sistemul de transport gaze naturale din partea de nord – est, definindu-se astfel ca un proiect de importanță națională.🇹🇩

Proiectul reprezintă o dovadă a modalității prin care Guvernul României sprijină comunitățile locale și contribuie la creșterea calității vieții românilor care locuiesc în mediul rural sau în mediul urban, în comunități de mici și medii dimensiuni.
#Transgaz #MinisterulEconomiei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.