Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, a postat pe Facebook, un mesaj referitor la acest subiect:

„Guvernul PSD-ALDE condus de premierul Dăncilă încheie cu rezultate remarcabile mandatul la președinția Consiliului Uniunii Europene. Este o performanță clară, recunoscută unanim, de la cel mai înalt nivel European.

România s-a dovedit puternic atașată valorilor europene și a acționat pentru consolidarea proiectului european, pentru o Uniune a cetățenilor și a libertăților fundamentale. Președinția României rămâne în memoria instituțională a Uniunii prin:
📍Contribuția la definirea viitorului Uniunii;
📍Acțiunea pentru mai multă coeziune în Europa;
📍Reușitele pentru o Uniune mai sigură și pentru întărirea frontierelor sale externe;
📍Promovarea digitalizării și inovării;

România, în madatul său, a reușit performanța record să închidă 90 de dosare legislative; a obținut majorități calificate pentru avansarea unor proiecte sensibile și stagnante; a contribuit la pregătirea Uniunii Europene pentru orice fel de deznodământ al procesului Brexit; a reușit obținerea unor angajamente ferme pentru parcursul european al Balcanilor de Vest.

Sunt doar câteva dintre rezultatele cuantificabile ale mandatului românesc, apreciate la scară europeană.
Și statistic, bilanțul este impresionant: aproximativ 2500 de reuniuni și evenimente, din care peste 2000 de reuniuni ale grupurilor de lucru, 64 de reuniuni la nivel ministerial ale Consiliului Uniunii Europene, un total de 300 de evenimente organizate în România, precum și găzduirea Summit-ului de la Sibiu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.