Un proiect finanţat prin Programul European Horizon 2020 a fost implementat în judeţul Giurgiu, la barajul Făcău, comuna Bulbucata, iar vineri, 14 iunie, a avut loc conferinţa de final.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerelor Apelor şi Pădurilor din România, respectiv Olanda, cei ai Administraţiei Naţionale „Apele Române”, ai constructorilor, specialişti în domeniu, iar de la Giurgiu au fost directorul Cancelariei Prefectului de Giurgiu, Ionuţ Preda, reprezentanţi ai ISU şi Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, aceasta din urmă fiind reprezentată de directorul Mircea Andrei.

Polderele amenajate la Făcău sunt destinate testării de soluţii inovatoare pentru prevenirea şi protecţia împotriva inundaţiilor. Obiective similare au fost amenajate şi în Olanda.

A fost ales judeţul Giurgiu pentru implementarea acestui proiect, al cărui beneficiar este Administraţia „Apele Române”, pentru că locul este aproape de Capitală, dar mai ales pentru că terenul a permis amenajarea polderelor respective.

Reprezentanţii instituţiilor implicate în proiect au apreciat faptul că a fost o colaborare foarte bună, atât între autorităţile locale, între partenerii privaţi, cât şi între specialiştii celor 2 ţări.

„Inundaţiile înseamnă dezastru, dar ne şi unesc!”, au spus cei prezenţi la eveniment.

Foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.