În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă de la Prefectura Giurgiu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor(SGA) Giurgiu, Mircea Andrei, a prezentat date importante cu privire la cantitatea de precipitaţii căzute între 1 şi 12 iunie, dar şi cotele maxime ale râurilor şi ale Dunării.

“În ceea ce priveşte precipitaţiile, am avut la Malu Spart 119,3 litri pe metru pătrat, la Grădinari– 138,3 litri pe metru pătrat, la Poenari, 144,1, la Vadu Lat, 201 litri pe metru pătrat şi la Călugăreni 109,3 litri pe metru pătrat. Referitor la cotele maxime, Neajlov, la Vadu Lat, a atins 214, azi, la ora 13.00. La Călugăreni, s-a depasit cota de atenţie cu 14 centimetri, fiind de 234, azi, la ora 06.00. Sabar, la Poenari, s-a depăşit cu 16 centimetri cota de atenţie, pe 8 iunie. Tot pe 8 iunie, la Glavacioc, cota a fost de 231, cu 31 centimetri peste cota de atenţie. Iar Dunărea a înregistrat azi 645, cu 5 centimetri peste cota de inundaţii”, a declarat Mircea Andrei.

Pe de altă parte, el a anunţat că, în perioada 3-7 iunie, angajaţii SGA s-au confruntat cu o altă mare problemă, respectiv poluare pe Dîmbovnic, între Bucşani şi Mârşa. Zeci de oameni, cu materiale specifice au făcut eforturi uriaşe pentru a împiedica răspândirea poluării.

“Suntem o echipă la SGA! De asemenea, vreau să felicit conducerea Prefecturii Giurgiu pentru cum a gestionat problemele cu inundaţiile. La fel şi pe inspectorul şef Covaci şi pe toţi cei care au fost în teren, zilele acestea!”, a mai spus Mircea Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.