Prezent la conferinţa de presă de miercuri, 12 iunie, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Vlaşca” al judeţului Giurgiu, Radu Covaci, a prezentat, la rândul lui, o centralizare a datelor privind vremea rea din ultima perioadă.

Astfel, Covaci a anunţat că, între 30 mai şi 11 iunie 2019, au fost 10 informări meteo, patru atenţionări de fenomene meteo periculoase imediate- Cod Galben, 12 avertizări  de fenomene meteo periculoase immediate- Cod Portocaliu, 8 atenţionări meteo cod galben, 1 avertizare meteo Cod Portocaliu, toate acestea pentru averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

De asemenea, au fost o avertizare hidro pentru fenomene imediate Cod Portocaliu pe râurile din bazinul hidrografic Sabar şi Neajlov, 14 atenţionări hidro, Cod Galben, pe râurile din bazinul hidrografic Argeş şi Dunăre, dar şi 8 avertizări hidro Cod Portocaliu pe Argeş, Neajlov şi Dunăre.

“Pe timpul codurilor portocalii, a fost acţionat Centrul de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, din Ordinul prefectului, dar şi grupa operativă a ISU Giurgiu, din Ordinul meu. În ziua de 3 iunie, între orele 03.00 şi 07.00, am avut 220 de apeluri prin 112 cu privire la inundaţii ale caselor, curţilor, anexelor”, a spus Covaci.

Şeful ISU Giurgiu a amintit faptul că s-a acţionat cu zeci de cadre militare doar la inundaţii, fiind asigurate, în acelaşi timp, şi alte situaţii de urgenţă, precum incendii sau accidente rutiere.

“Au fost inundate 84 de case, 131 de curţi şi 13 anexe. Am acţionat cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 18 motopompe, 4 autocamioane şi 3 autospeciale de primă intervenţie. Au fost evacuati 67.500 de metri cubi de apă(…). Nu a fost necesară evacuarea populaţiei sau închiderea vreunui drum. Le mulţumesc tuturor colegilor mei de la ISU Giurgiu, pentru profesionalismul cu care au intervenit!”, a declarat inspectorul şef Radu Covaci, şeful ISU Giurgiu.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.