Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

În fiecare an, în data de 5 iunie, peste 100 de ţări organizează manifestări pentru conştientizarea populaţiei privind problemele de mediu.

România organizează an de an o serie de manifestări prin care este marcată Ziua mondială a mediului.  Este o zi în care oamenii, instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, organizaţiile nonguvernamentale, industriaşii, inclusiv mass-media, prin acţiuni comune, se mobilizează pentru a atrage atenţia asupra necesitaţii protejării mediului.

BIBLIOTECA Județeană” I.A. Bassarabescu” se înscrie în rândul instituţiilor care organizează Ziua Mediului, sărbătorind în avans această zi,  printr-o acţiune de informare şi conştientizare a importanţei protejării mediului, un binevenit semnal de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural, pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.

În cadrul  evenimentului desfăşurat, astăzi, 4 mai, Candoi Miriam Ruti, voluntar al bibliotecii, elevă la Colegiul „Ion Maiorescu” a interpretat  la flaut mai multe piese muzicale. 

Au fost prezenţi şi au intervenit în dezbateri:

  • Director Romsilva Giurgiu, ing. Viorel Mitroi;
  • Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Giurgiu –  comisar Ana Roşu;
  • Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu – cons. Elena Văduva;
  • Prof. dr. Eleni Mimi Buzea – Şcoala Postliceală FEG Giurgiu şi Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” Giurgiu  – cu o prezentare power point „SOS NATURA”;
  • Ambasadorii juniori şi seniori ai Şcolii Ambasador a Parlamentului European – Liceul Tehnologic „Ion Barbu” din Giurgiu, reprezentat prin dnele prof. Cristiana Guşă şi Corina Mihalache.
  • 35 elevi de la licee din Giurgiu au primit diplome de participant.
  • Pe tot parcursul lunii iunie este deschisă Expoziția de carte dedicată mediului  – realizată de CRISTINA MIREA , bibliotecar .
  • Vizitatorii bibliotecii pot admira expoziţia permanentă de artă fotografică cu tematică legată de  MEDIU, semnată VASILE ARCANU. 

Ambele expoziţii pot fi vizionate  la SEDIUL BIBLIOTECII JUDETENE DIN STR BUCUREȘTI NR 53 .

Comunicat Biblioteca Judeţeană „I.A. Bassarabescu”

Mai multe imagini de la eveniment, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.