Consilierii judeţeni giurgiuveni au adoptat, în şedinţa ordinară de miercuri, 29 mai, trei proiecte de hotărâre privind exploatarea şi repartizarea masei lemnoase obţinute din tăierea arborilor limitrofi următoarelor drumuri:

  • DJ 411(zona Bulbucata-Clejani), DJ 412 B(zona Clejani-Sterea), DJ 505(zona Chiriacu-Valea Bujorului), DJ 503(Bălanu-Ghizdaru, Toporu-Răsuceni)

În acest prim caz, Direcţia Judeţeană de Transport a adus la cunoştinţa conducerii CJ Giurgiu faptul că în zonele de siguranţă şi protecţie a drumurilor judeţene mai sus menţionate sunt arbori ce prezintă un real pericol pentru circulaţia rutieră. „Avân în vedere starea de îmbătrânire, uscare şi putrezire a acestora, DJT împreună cu Direcţia Silvică, Ocolul Silvic Ghimpaţi au procedat la inventarierea şi marcarea acestor arbori, din care a rezultat conform actelor de punere în valoare o canitate de 974 metri cubi de material lemnos care să fie repartizată localităţilor, astfel:

  • În cel de-al doilea caz, respectiv arborii de pe DJ 503 A, Răsuceni-Drăgăneşti, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat se arată că, având în vedere realizarea obiectivului „Modernizarea DJ 503 A, Halta CFR Onceşti-Radu Vodă-Izvoarele-Chiriacu-limită judeţ Teleorman”, constructorul comunică faptul că există 27 de arbori ce trebuie tăiaţi, deoarece împiedică operaţiunea de lărgire a drumului respectiv. Cei 55 de metri cubi de lemn vor fi repartizaţi comunei Răsuceni.
  • Cel de-al treilea proiect adoptat se referă la repartizarea masei lemnoase obţinute din tăierea arborilor limitrofi Drumului Judeţean 507- zona Gostinu. Şi în acest caz, este vorba despre lucrări de modernizare şi lărgire a amprizei drumului menţionat. Aici, sunt 79 de arbori ce trebuie tăiaţi, va rezulta o canitate de 756 de metri cubi de masă lemnoasă ce va fi repartizată: 406 mc la Gostinu şi 350 mc la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.