Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 276 de sticle cu alcool în compartimentul marfă al unui microbuz, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

            Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, în data de 24.05.2019, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Mercedes, cetăţeanul bulgar I.I., în vârstă de 41 de ani.

            „Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al microbuzului, cantitatea de 276 sticle cu alcool, toate sticlele având aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

             La cercetări, şoferul a declarat că a cumpărat alcoolul din Bulgaria și urma să îl comercializeze în Polonia. De asemenea, acesta a mai adăugat că nu avea cunoștință despre faptul că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

            Toată cantitatea de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 19.320 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

   În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile peste limita de 200 litri băuturi spirtoase” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. h din Legea 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, este precizat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.