Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al județului Giurgiu anunţă, printr-un comunicat, că sprijină Clubul Polițiștilor Motocicliști Blue Knights III în organizarea unei ture moto de conștientizare și responsabilizare a motocicliștilor începători având punct de plecare Piața Alba Iulia din municipiul București, pe următorul traseu: București- Giurgiu- Prunaru- Mihăilești- București.

Personalul specializat din cadrul inspectoratului nostru va prezenta persoanelor doritoare metode de prim ajutor și descarcerare deoarece este important ca cetățenii să știe să acorde primul ajutor, astfel încât persoanele care au nevoie de ajutor să aibă mai multe șanse de recuperare sau de supraviețuire.
Evenimentul se va desfășura în data de 18.05.2019, începând cu ora 11:00 și are ca punct de staționare Teatrul Valah
„, este precizat în comunicat.

De asemenea pe pagina de Facebook a Blue Knights România sunt oferite mai multe detalii despre eveniment:

„BLUE KNIGHTS ROMÂNIA III LE-MC vă invită la ”Învăță-tura Moto”.

Ne adresăm în principal motocicliștilor începători, dar nu numai acestora, deoarece de evenimente rutiere neplăcute putem avea parte oricare dintre noi.

Punctul de întâlnire este la Piața Alba Iulia unde vă așteptăm sămbătă 18.05.2019, începând cu ora 09:00.

La ora 10:00, după ce în prealabil am purtat câteva discuții legate de mersul în grup pe motocicletă, ne organizăm și pornim către municipiul Giurgiu pe DN 5, destinația fiind zona centrală a orașului, în fața teatrului Tudor Vianu, unde ne vor întâmpina reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu, Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu și reprezentanți ai Crucii Roșii Giurgiu. Acestia vor raspunde întrebărilor legate de legislația rutieră si vor oferi instructaj referitor la notiunile elementare de prim-ajutor in caz de accident. Totodata, la fața locului, vor fi prezente si motociclete si căști care au fost implicate in accidente rutiere.

Deplasarea se va face circulând cu viteză regulamentară și, desigur,echipați corespunzător. Atragem atentia tuturor participantilor cu privire la indeplinirea tuturor conditiilor legale de catre vehicule si conducatorii acestora ( asigurare/ITP valabile, carnet adecvat categoriei)
Deasemenea, este de preferat ca vehiculele sa fie alimentate, pentru evitarea evenimentelor neplacute.
Dupa prezentarea din zona centrala, timp la dispozitie pentru cafea, mâncare, povești cu si despre motoare.

Întoarcerea către București se va face pe ruta Giurgiu-Prunaru și apoi pe DN 6 Prunaru- Ghimpați-Mihăilești-București.


Gradul de dificultate al traseului:

București-Giurgiu – UȘOR

Giurgiu-Prunaru- Ghimpați-Mihăilești-București – USOR/MEDIU”.LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.