Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe Facebook, un mesaj referitor la acest subiect.

„Fără standarde duble în România!
Fapte, nu vorbe! Odată-n plus PSD arată că face ceea ce promite. Standardele duble în privința alimentelor vor fi aspru sancționate. Un proiect de lege în acest sens a fost inițiat de PSD și va fi supus dezbaterii și adoptării rapide în Parlament .

Faptul că președintele PSD este principal inițiator al legii arată determinarea politică a PSD de a fi categoric atunci când e vorba de sănătatea și alimentația românilor.

Vrem alimente în România la fel de bune ca și cele din Europa! Nu mai acceptăm să fim o piață pe care să ajungă produse de calitate inferioară…

Orice companie care încalcă regula și aduce în țară alimente diferite în conținut decât cele originale, dar identice ca marcă și denumire, va suporta o amendă de până la 4% din cifra de afaceri.

Abaterea este constatată și sancționată de Agenția pentru Protecția Consumatorilor, care, pentru a se achita de această responsabilitate, face investiții de peste 40 de milioane de euro în construcția și modernizarea laboratoarelor necesare.

Proiectul de lege al PSD preia ca sancțiune exact ce propunea Comisarul European pentru Justiție și Protecția Consumatorilor,Vera Jourova – amendă de 4% din cifra de afaceri pentru firma responsabilă.

Recent Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns la un acord privind proiectul de directivă europeană care ar urma să prevină dublul-standard al produselor în UE, precum și o serie de practici netransparente și înșelătoare în comerțul online.

Însă această directivă europeană este de așteptat să fie adoptată, să intre-n vigoare și să devină general obligatorie în UE, începând cu 2021.

Este meritul PSD că România va avea mult mai rapid o lege care să combată/descurajeze dublul standard alimentar și să-i protejeze pe români de practici comerciale incorecte, discriminatorii, înainte ca directivele europene s-o impună”, a scris Niculae Bădălău pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.