Guvernul PSD a anunţat că cel puţin 7.000 de persoane cu dizabilităţi vor primi vouchere de până la 5.000 de euro fiecare, pentru a-şi putea achiziţiona echipamente asistive, fiind vorba de un program finanţat din fonduri europene, în valoare totală de 23,5 milioane de euro.

„Minimum 7.000 de persoane cu dizabilităţi vor primi vouchere cu o valoare de până la 5.000 de euro fiecare pentru a-şi putea achiziţiona echipamente asistive, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen şi scriere, produse manipulatoare. Pentru amenajarea locului de muncă special și pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi, guvernul va subventiona angajatorii cu 2.250 de lei pe lună. Sunt măsuri care vin în continuarea implementarii programului de guvernare lansat de PSD în decembrie 2016.

Programul se va extinde la copiii și adulții cu amputații, care vor beneficia deasemenea de fonduri pentru proteze de ultimă generatie”, se arată într-un comunicat al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.