Când prefectul judeţului Giurgiu, Lavinia Crişu, a ieşit în conferinţă de presă şi l-a urecheat pe şeful Poliţiei Judeţene, Cătălin Georgescu, pe tema constituirii zonelor de siguranţă în mai multe comune, s-au şi găsit, pe Facebook, câteva „bocitoare de serviciu” ca să-i ia acestuia apărarea.

Atunci, Lavinia Crişu îi reproşa lui Georgescu faptul că, deşi s-au înregistrat, în ultimele 3 luni, multe incidente în zone precum Bolintin sau Clejani

nu s-a dispus, aşa cum cere legea, constituirea unor zone speciale de siguranţă publică.

„La Bolintin, am avut explozia unui bancomat, furturi din locuinţe,
bătăi în faţa sediului Poliţiei de acolo. Dumneavoastră nu aţi considerat, pur
şi simplu, că se impune instituirea unei zone speciale de siguranţă publică?”
,
a întrebat Crişu.

Comisarul şef Cătălin Georgescu a replicat că toate aceste incidente s-ar fi întins, de fapt, pe o perioadă mai lungă, deci sunt şi de anul trecut… 

 

Puteţi reciti ştirea AICI: http://giurgiu-net.ro/archives/66720

Vai, ce-au mai lăcrimat „bocitoarele” cu pricina: săracul Georgescu, ce-o avea cu el doamna prefect? De ce oare l-o fi certat ea pe bietul comisar şef? Acum, şi ce e aşa mare lucru că, în zone precum Bolintin sau Clejani, infracţionalitatea a ajuns la cote alarmante, că sunt furturi tot mai dese, că scandalurile se ţin lanţ? Dacă toate astea nu se petrec într-o singură zi, ci se întind pe mai multe luni, de ce să fie constituită zonă specială de siguranţă acolo? Că aşa vrea doamna prefect?

E, uite că nu de- aia. Ci pentru că aşa trebuie. Este evident că o recunoaşte şi şeful Georgescu care, prin intermediul unui comunicat de presă, anunţă că va fi instituită zona de siguranţă la Clejani, după “măcelul” din 28 aprilie.

“16 persoane sunt cercetate sub control judiciar, în
urma conflictului produs la data de 28 aprilie a.c., între membrii a două
familii și rudele acestora, pe raza localității Clejani, județul Giurgiu.

În urma scandalului produs pe raza localității Clejani, la data de 30 aprilie a.c., procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a dispus față de 9 persoane măsura preventivă a controlului judiciar  pe o perioada de 60 zile pentru comiterea  infracțiunilor de încăierare  și
tulburarea ordinii si liniștii publice.

Totodată, la data de 2 mai a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecători Bolintin Vale a dispus față de alte 7 persoane măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 60 zile pentru săvârșirea acelorași infracțiuni.

Reamintim că în data de 28 aprilie a.c., pe raza localității Clejani, a avut loc un conflict între membrii a două familii și rudele acestora, în care s-au folosit obiecte contondente, în urma căruia au fost rănite cinci persoane.

În prezent, pe raza localității Clejani, s-a constituit o zonă specială de siguranță publică pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în cadrul căreia, polițiștii și jandarmii
desfășoară activități specifice de prevenire și combatere a faptelor
antisociale, în sistem integrat
”, se arată în comunicat.

Acum, trebuie să aşteptăm să se „omoare” oamenii între ei şi la Bolintin şi la Găiseni, din nou, ca să constituiţi o zonă specială de siguranţă acolo?

Oricum, si pe acest subiect, 1-0 pentru doamna prefect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.