În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în data de 3 mai 2019, la București, la Palatul Parlamentului, a avut loc reuniunea informală a miniștrilor responsabili pentru
competitivitate și creștere.

Evenimentul, ce a fost prezidat de către Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a reunit demnitari din state membre ale UE, precum și reprezentanți ai SME United (Asociația Europeană a IMM-urilor), ai Business Europe (Confederația Întreprinderilor Europene), ai Comitetului Regiunilor și ai statelor membre AELS (Asociația Europeană a Liberului Schimb). O particularitate a reuniunii informale a Consiliului COMPET desfășurate la București a fost aceea că miniștrii statelor membre au fost însoțiți de câte un antreprenor de succes.

Antreprenorii europeni au avut oportunitatea de a participa la un eveniment de interconectare, în seara zilei de 2 mai, iar în data de 3 mai au avut o sesiune paralelă de lucru cu miniștrii responsabili pentru competitivitate și creștere, în care au dezbătut modalitățile
prin care Europa poate fi mai bine conectată prin intermediul antreprenoriatului. Reuniunea miniștrilor UE a inclus două sesiuni tematice de mare actualitate pe agenda europeană pentru autorități și pentru mediul de afaceri, prima fiind dedicată contribuției antreprenoriatului, IMM-urilor, companiilor de tip start-up și
scale-up, la competitivitatea UE. A doua sesiune a fost concentrată pe abordarea integrată a Pieței Unice în sprijinul industriei și pentru o mai bună punere în aplicare și asigurare a respectării cadrului legislativ. Dejunul de lucru al demnitarilor a fost dedicat foii de parcurs a industriilor europene energo-intensive.

„A fost o onoare să prezidez reuniunea informală a miniştrilor responsabili pentru Competitivitate (COMPET), secţiunea Piaţă Internă şi Industrie, eveniment care s-a desfăşurat la Bucureşti, la Palatul Parlamentului.

Mulțumesc tuturor miniştrilor responsabili pentru economie, industrie, piaţă internă şi IMM-uri din cele 28 de state membre UE şi din cele două state membre ale Asociaţiei Europene ale Liberului Schimb (Elveţia şi Norvegia) care au participat la reuniune.

Mulțumesc doamnei comisar european responsabil pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, reprezentantă a Comisiei Europene.

Piaţa Unică trebuie abordată într-o manieră integrată pentru a evidenţia sprijinul pe care îl oferă industriei şi pentru o mai bună punere în aplicare şi asigurare a respectării legislaţiei”, a declarat ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău.

ÎNTREGUL COMUNICAT, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.