Pe Alin Guţu îl ştiu cam din aceeaşi perioadă din care îl ştiu şi pe Răzvan Cuc. Sunt ani buni. Suficienţi.

Cei care mă cunosc ştiu, la rândul lor, că nu spun prostii, n-am nevoie. De unde şi ieşirile crizate ale unora, pe reţelele de socializare, la adresa mea. Desigur, ieşiri ale unor conturi false sau ale unor oameni falşi. Cum doriţi.

Afirm cu responsabilitate că, dacă Alin e neschimbat, indiferent în ce „locuri” l-a dus viaţa, Răzvan Cuc nu mai este acelaşi. Sau, nu ştiu, poate aşa a fost mereu, dar n-a mai avut contextul aferent ca să se manifeste întocmai.

Ce e şi mai important, nu sunt singura care observă, ba chiar aş zice că suntem mult mai mulţi decât ai… domniei sale, ca să mă exprim finuţ.

Azi, hodoronc- tronc, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, fost „giurgiuvean”, ales deputat pe listele PSD Giurgiu de către giurgiuveni, l-a înlocuit în funcție, fără vreo explicaţie, pe directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale(APDF) SA Giurgiu, Alin Guţu.

E ministru, face ce vrea el, aţi zice unii dintre voi. Bine, bine, dar dacă tot ziceţi asta, înseamnă că sunteţi de acord cu toate mutările de gen, din toate părţile… Şi nu prea sunteţi, că imediat faceţi gură când pierde vreunul de-al „vostru”. E?

Totuşi, Cuc nu a motivat decizia de a-l înlocui în funcţie pe Alin Guţu.

“După 18 luni de activitate in fruntea Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, după o munca intensă și un profit înregistrat la finalul anului 2018 de 3 ori mai mare decât ce se estimase, astazi, am aflat cu surprindere, decizia de înlocuire data de către Ministerul Transporturilor, FARA NICIUN ARGUMENT. 

Mă gândesc că ar fi fost corect dacă domnul ministru, până mai ieri colegul nostru, ar fi motivat această decizie, ar fi precizat care anume aspecte din activitatea mea nu au corespuns criteriilor sale de competență. Indiferent de motivele deciziei sale, sunt mândru că în urma mea rămân rezultate notabile, că nu am ce să-mi reproșez și nu pot decât să sper ca cel pe care domnul ministru Razvan Cuc îl va numi la conducerea companiei să continue proiectele pe care le-am început. Viața nu începe și nu se termină cu o funcție!
Vă salut, domnule ministru!”
, a scris Guţu, cu decenţă şi demnitate, pe pagina sa de Facebook.

Foarte bine că a scris, să se ştie!

Că lui dom’ ministru i s-o fi părând că e Dumnezeu şi schimbă pe cine când vrea, treaba sa, dar adevărul este că Alin Guţu, deşi un profesionist şi, iată, cu rezultate, nu l-a… impresionat. Politic vorbind, probabil nu l-a impresionat, nefiind unul dintre cei care să-i sufle între… urechi şi să-l pupe, toată ziua, în…, ştiţi dumneavoastră. Adică, nu era „de-al lui”, ca să mă-nţelegeţi.

Nu ştiu, că altă explicaţie nu avem. Oficial, nu avem.

Alin Guţu e un tip echilibrat şi care şi-a văzut de munca lui. Este loial echipei care l-a susţinut, e un tip cu maximum de bun simţ şi respect faţă de ceilalţi. Din păcate, unele dintre calităţile astea, cel care l-a înlocuit nu prea le… Cum să spun? Nu mai spun, că e evident.

Deci, se pare că Alin nu i-a cântat în strună, pac, altul la APDF Giurgiu.

Că altă explicaţie nu avem. Oficial, nu există!

Nu e prima oară când se întâmplă asta, cu dom’ ministru Cuc, la Transporturi. Mai ştim un caz urât, tot cu un giurgiuvean, tot fără justificări, deci tot despre oameni care nu l-au…. aţi înţeles dumneavoastră.

Alin Guţu e la fel de când îl ştiu. Răzvan Cuc nu mai este. Se transformă, vorba cântecului.

În opinia mea, asemenea gesturi îl descalifică, în primul rând, la capitolele bărbăţie politică, demnitate şi recunoştinţă faţă de oameni care l-au ţinut pe umeri, multă vreme, ca el să stea, apoi, cu curul pe scaunul ăla de ministru.

Nu ştiu, dar mie mişcarea asta, ca şi cealaltă, îmi cam miroase a răzbunare. Şi ştiţi a cui e „arma” asta, nu, dom’ ministru?

Urât! Astea-s chestii pe care le mai vedeam pe la şcoala generală, în clasele primare. Bărbăteşte, n-am ce zice.

1 COMENTARIU

  1. Asta este viața, Aline. Unii muncim pe rupte de ani de zile, iar alții…
    Domnule ministru Cuc, când Alin Guțu făcea campanii pentru PSD, nici nu apăruse PPDD-ul!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.