Declaraţiile de astăzi ale consilierilor PNL din şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu explică multe. A fost, aşa, ca o revelaţie, dacă doriţi, deşi n-ar fi prima, sinceră să fiu.

Declaraţiile lor explică, în multe feluri, de ce, după o suită întreagă de mandate ale liberalilor, atât la conducerea municipiului, cât şi a judeţului, Giurgiu a rămas în urmă. La toate capitolele.

Aşa cum a promis preşedintele CJ, Marian Mina, pe ordinea de zi suplimentară a fost şi proiectul privind împărţirea către primării a deja-faimosului 7,5% din fondul constituit la dispoziţia CJ Giurgiu, conform Legii bugetului de stat pe 2019.

A luat cuvântul PNL-istul Dumitru Gavrilă care a cerut, mai întâi, să-i fie explicat „criteriul” după care au fost împărţiţi banii.

Marian Mina i-a reamintit că acest lucru a fost făcut în baza adreselor trimise de către primării(cum fusese stabilit), în funcţie de necesar, de cofinanţări, deci de proiecte. „Am ţinut cont de proiectele semnate, nu de visuri sau de baliverne”, a subliniat Mina.

Gavrilă a trecut, apoi, direct la subiect, arătându-se nemulţumit de faptul că primarul lor liberal Emilian Bănică a primit pentru comuna Bolintin Deal cea mai mică sumă, respectiv 1.6 miliarde de lei vechi, deşi este o comună mare, foarte dezvoltată…

Marian Mina a replicat: „Tocmai. Bolintin Deal are şi un buget pe măsură. Sincer, păstrând proporţiile, mi-ar plăcea şi mie, la judeţ, să am un asemenea buget propriu”.

Gavrilă s-a făcut că nu pricepe şi a insistat: „E păcat, că sunt 5.000 de locuitori”, că „proiecte” etc.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu i-a mai explicat o dată. „Aveţi dreptate, comunele mai mici au primit sume mai mari. Un lucru vreau să vă amintesc. Înainte să daţi la Realitatea Tv filmuleţul (trucat, n.r.), am avut o discuţie între patru ochi, corect? Şi am stabilit nişte sume pentru primari(PNL, n.r.). Cu excepţia comunei Bolintin Deal, toate comunele au primit chiar mai mult decât am stabilit. Primarul din Bolintin Deal a trecut în adresa respectivă baliverne, sincer, eu nu pot să ţin cont de ce visează el, ci de nevoile comunităţii, de proiectele semnate, cum am spus!”, a subliniat Marian Mina.

Pentru că, probabil, avea oricum de luat cuvântul, chiar dacă nu mai avea sens, Georgeta Mihuţ a aruncat-o p-aia cu „pedepsirea” locuitorilor din Bolintin Deal prin neacordarea unei sume mai mari…

Doamna Mihuţ, domnule Gavrilă, poate că era mai bine s-o lăsaţi aşa.

Ştiţi de ce? E ca şi cum v-aţi pune de-a curmezişul faţă de întreg judeţul Giurgiu. Care-i mai sărac decât altele. Alte judeţe care, clar, n-au nicio vină, aşa e…

Şi, într-un fel, asta explică inclusiv de ce s-a întâmplat mai nimic în municipiu şi în judeţ cât aţi avut puterea şi aici şi la centru.

Eu ştiu că, inclusiv prin prisma doctrinei, ţineţi cu „bogaţii”, dar atunci n-ar trebui, la alegeri, să vă duceţi numai la ei ca să le cereţi voturile?

Ce căutaţi la Slobozia, Vedea, Stăneşti? Că-s săraci, mai luaţi de la ei, ce dreaq…

Ce-i drept, pentru a mai umple buzunarul Bolintin Deal, aţi propus să luaţi câte puţin de la toţi. Dar Bolintin Deal, comună mult mai bogată decât altele, precum aţi zis chiar dumneavoastră(o să revenim cu articole pe tema asta), când o să le dea şi lor?

Că, dacă vreţi să vă întoarcem „îngrijorarea”, locuitorii din Găujani, Vedea, Slobozia, Stăneşti, Crevedia etc., ce vină au de ce-i pedepsiţi, stimaţi PNL-işti?

Of, tare mi-e frică de faptul că, dac-ajungeţi iar la Guvernare, judeţul nostru, mic şi fără venituri ca altele, o să ajungă iar doar un număr pe lista celor de la care mai tăiaţi ca să daţi la ăia mai bogaţi...

Să ne ferească Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.