Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut, sâmbătă, 20 aprilie, o vizită oficială în Giurgiu, mai întâi la Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Acolo, a vizitat câteva dintre secţii, unele moderne, altele vechi, cele mai multe prinse în proiectul de reabilitare şi modernizare ce va fi implementat prin Compania Naţională de Investiţii.

De asemenea, Sorina Pintea a inaugurat Computerul Tomograf şi sistemul informatic PACS pe care Ministerul Sănătăţii le-a cumpărat pentru Spitalul de la Giurgiu.

După vizita de la SJU, Sorina Pintea a avut o întrevedere cu directorii tuturor spitalelor din judeţul Giurgiu, iar mai apoi a susţinut o conferinţă de presă, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina, deputatul Elena Dinu şi directorii unităţilor sanitare giurgiuvene.

“Cunosc proiectul de reabilitare a Spitalului Nou, prin CNI. Dar este un proiect de 5 ani. Spitalul de la Giurgiu nu poate aştepta atât pentru ca pacienţii şi cadrele medicale de la toate secţiile să se bucure de condiţii tot mai bune. Astfel, împreună cu echipa de la Consiliul Judeţean, cu cea de la SJU, vom continua investiţiile împreună, în reabilitare, dotare şi în încercările de atragere a resursei umane”, a spus ministrul Pintea.

Ea a anunţat, în premieră, sumele acordate, în 2019, de către Ministerul Sănătăţii pentru dotarea spitalelor din Giurgiu. Peste 124 de miliarde de lei vechi va primi Spitalul Judeţean de Urgenţă, Secţia de la Vadu Lat – 10 miliarde de lei vechi, Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale primeşte 17 miliarde de lei vechi, iar Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru, 15 miliarde de lei vechi.

Vor fi cumpărate, în funcţie de unitatea medicală, echipamente pentru chirurgie, secţia de anestezie, aparate de radiologie, un mamograf(pentru SJU Giurgiu), mobilier specific, paturi, mese etc., fibroscop, ecograf.

“Sunt investiţii pe care sper să le vedem din nou, împreună, anul acesta. Dacă în 2018, Guvernul s-a axat pe mărirea salariilor medicilor pentru a opri exodul acestora, 2019 este anul investiţiilor în sănătate. Îmi doresc şi pentru Spitalul de la Giurgiu creşterea nivelului de competenţă, a actului medical, astfel încât SJU să ajungă la o categorie de clasificare superioară”, a mai spus ministrul Pintea.

Pe de altă parte, Sorina Pintea a declarat a discutat cu preşedintele CJ Giurgiu cu privire la reabilitarea cu fonduri comune a secţiei de Anestezie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. “Vrem să dotăm secţia cu echipamente specifice, cu paturi, să reabilităm construcţia, astfel încât şi această secţie să corespundă normelor prevăzute de Ordinul 1.500, modificat recent în vederea sporirii siguranţei pacientului”, a subliniat Pintea.

Mai multe imagini, AICI!

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.