Vicepremierul Daniel Suciu a venit, luni, 15 aprilie, în judeţul nostru pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la infrastructura rutieră din Adunaţii Copăceni.

„Am venit să văd cu ochii mei investiţii realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală într-o comună aproape de Bucureşti, care, dacă nu exista PNDL, nu ar fi avut niciodată şansa să beneficieze de lucrări de o asemenea amploare. PNDL, gândit în 2013 de către Liviu Dragnea, este un real succes, în întreaga ţară. Avem 12.681 de investiţii cu o valoare de 47 de miliarde de lei, iar 70% dintre acestea sunt în satele României. La Adunaţii Copăcen avem patru proiecte în derulare”, a declarat Daniel Suciu.

La rândul său, primarul social-democrat Dan Rusu a confirmat faptul că, dacă nu ar fi fost PNDL, nu ar fi reuşit nici măcar cu fonduri europene să asfalteze toate drumurile din comună.

„Primul proiect pe PNDL a fost depus în 2017, acum, în 2019, am demarat iată lucrările de execuţie la drumuri, pe o lungime 26 de kilometri. Nu va mai rămâne nicio stradă neasfaltată. Acest Program Naţional de Dezvoltare Locală ne-a ajutat enorm, nu cred că există vreun primar să nu-i mulţumească lui Liviu Dragnea pentru că el l-a gândit. Am încercat să accesez fonduri europene pentru asfaltare, dar nu am reuşit, veniturile propriii nu-mi permit să fac asemenea investiţii. Doar pe PNDL! În august, cred că vom finaliza lucrările la drumuri şi vor urma trotuarele, dar şi modernizarea şcolilor”, a subliniat primarul Dan Rusu.

Prezent la evenimentul de astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a declarat: „Din păcate, Dan Rusu a preluat Primăria de la cineva care nu avea proiecte depuse şi a avut, astfel, unele restanţe, dar, iată, recuperează. L-am ajutat să facă proiectul pentru toate străzile pe PNDL şi a dovedit că este harnic domnul primar! Ştiu că mai pregăteşte alte două proiecte pe Fondul Naţional de Investiţii, dar şi unul privind introducerea reţelei de gaze. Are şi pe fonduri europene două proiecte! Cât priveşte vizita ministrului Dezvoltării, Daniel Suciu, este binevenită, Adunaţii Copăceni este comuna din judeţul nostru care a accesat cea mai mare sumă pe PNDL pentru infrastructură rutieră. De altfel, în întreg judeţul are ce să vadă!”.

În afară de proiectul privind reabilitarea drumurilor comunale, Dan Rusu a mai câştigat unul tot pe PDNL, privind reabilitarea şi extinderea dispensarului din Adunaţii Copăceni.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

Mai multe imagini de la eveniment, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.