Prezent la conferiţa de presă de astăzi a PSD Giurgiu, preşedintele Niculae Bădălău a „măturat” cu primarul de Giurgiu, Nicolae Barbu, după declaraţiile recente ale acestuia din urmă. Este vorba despre ultima conferinţă de presă a lui Barbu în care a acuzat conducerea PSD Giurgiu şi Guvernul PSD, în general, că ar fi de vină pentru toate nerealizările administrative.

„În calitate de preşedinte al PSD Giurgiu, încerc să am un echilibru, accept opiniile colegilor, discutăm, unii mai bat câmpii… Dar deja e prea mult să ieşi public şi să informezi greşit oamenii! Domnul Barbu este, într-adevăr, un tip mai complicat, dar asta nu scuză ieşirile dumnealui. În ceea ce priveşte PNDL I şi II, îi amintesc faptul că sunt contracte pe care fiecare unitate administrativ-teritorială în parte le-a semnat cu Ministerul Dezvoltării. Nu trebuia să mă duc eu sau Consiliul Judeţean ori Prefectura pentru el. Total greşită ideea exprimată de domnul Barbu că nu mi-am dat eu interesul. Uitaţi, Ghimpaţi are şapte proiecte pe PNDL. S-a zbătut domnul primar şi a reuşit. Că domnul Barbu nu are proiecte, nu e vina mea, să nu mai spună că Bădălău e de vină pentru ce nu face!”, a spus liderul PSD Giurgiu.

Referitor la subiectul celor 7,5% procente de la CJ către primării, Niculae Bădălău a spus că prezenţa sa la o şedinţă anterioară celei de la judeţ, a fost prezent pentru a-i informa pe edilii giurgiuveni cu privire la Ordonanţa 114.

„Cât priveşte împărţirea respectivă, consider că trebuie să avem în vedere, în primul rând, primăriile care nu au venituri mari, care nu pot asigura plata însoţitorilor cu handicap sau să asigure sumele necesare după creşterea salariilor din construcţii. Să-i ajutăm cu aceşti 7,5% pe parte de investiţii!”, a spus Bădălău.

Pe de altă parte, el a amintit şi despre „negocierile” lui Barbu cu premierul Dăncilă.

„Înainte de buget, a fost o întâlnire cu premierul, solicitată de către reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor. S-au întâlnit primarii din Ploieşti, Cluj, Arad şi… Giurgiu, cu doamna Dăncilă, ministrul Teodorovici şi Darius Vâlcov. Au fost discuţii, negocieri şi toţi au plecat de acolo mulţumiţi. Inclusiv domnul Barbu era vesel că ar fi obţinut ceea ce dorea. Însă, metoda convenită a dezavantajat tocmai Giurgiu. Oraşele mari au bugete mari, oraşele mici, venituri mici, calculul a fost în defavoarea noastră. Consider că domnul Barbu nu avea ce căuta acolo, între primarii unor oraşe mari. De altfel, mi-a spus apoi că, de fapt, după negocierile respective, Giurgiu a pierdut. Şi atunci, de ce dă vină pe alţii pentru nerealizările sale?”, a mai spus Niculae Bădălău.

Preşedintele PSD Giurgiu a criticat la Barbu inclusiv faptul că nu a vrut nici să dea Zona Liberă la judeţ pentru a putea fi acolo realizat un parc industrial ca să atragem investitori. „Apoi, cu ADI-ul pe apă-canal, Dâmboviţa, de exemplu, a accesat 253 de milioane de euro, fonduri europene pentru investiţii. Giurgiu? Nicun ban… De ce? (cu referire la Apa Service, n.r.). Vine domnul Barbu şi spune că nu avem venituri, păi cum să ai dacă ai o administraţie înglobată şi tu nu ratezi niciun congres despre cum zboară fluturii… M-a supărat că a mutat problemele sale în braţele mele. Asumă-ţi, dacă eşti bărbat! Poftim, cei 7,5% înseamnă vreo 280 de miliarde, nu? Să-i ia Barbu pe toţi, credeţi că, după aceea, Giurgiu va arăta altfel?”, a mai spus Niculae Bădălău.

De asemenea, el a taxat dur afirmaţia lui Barbu despre „finul şi naşul” cu referire la Marian Mina şi Niculae Bădălău, în contextul aceleiaşi împărţiri de bani de la CJ către primării.

Eu nu am nicio legătură cu lista de la alegerile trecute pentru consilierii municipali. Dar are domnul Barbu acolo fini, naşi… Trei sferturi din consiliul local sunt rudele tale şi tu vii să-mi spui cu ironie despre naşul şi finul? Nu face pe ţăranu-n gară şi nu accept o atitudine arogantă, când în spate e multă mizerie! Eu zic că ar trebui să se uite în oglindă!”, a mai spus Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.