Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, a postat, recent pe Facebook:

„Un mesaj important pentru agricultorii și fermierii din județul Giurgiu, după vizita de ieri a Președintelui PSD Liviu Dragnea și a ministrului Agriculturii Petre Daea: Programul guvernamental pentru tomate începe în 2019 pentru al treilea an consecutiv.

Acest program reprezintă o dovadă clară a modului în care PSD încurajează agricultorii români și promovează produsele românești. Românii merită să aibă alimente curate, sănătoase, cu gust și, cel mai important, cultivate pe pământ românesc. Acest program guvernamental, început în 2017, sprijină cultivarea tomatelor în sere și solarii, astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă. Este păcat ca o țară cu atâtea resurse ca România, și cu oameni harnici, care muncesc din greu pământul, să aibă la raft produse din import.

Pentru ca legumicultorii din Colibași să nu mai străbată țara mergând din oraș în oraș, din piață în piață să își vândă legumele, primarul Constantin Stoica a gândit și a realizat în 2017 Cooperativa BIOPROD – care se ocupă de colectarea, depozitarea, prelucrarea și comercializarea legumelor din zonă. La nivelul comunei au fost depuse cca 130 proiecte pentru submăsura referitoare la sprijinul acordat pentru instalarea tinerilor fermieri.Tot ceea ce și-a propus pentru comunitate, Constantin Stoica a realizat. Pentru asta îl felicit și-l încurajez să rămână la fel de dedicat locuitorilor din Colibași.

La nivelul întregii țări, până la data de 1 aprilie, și-au exprimat interesul să participe la acest program peste 18.500 de fermieri. Anul trecut, au fost 16.550 de beneficiari ai acestui program dedicat sprijinirii celor care cultivă roșii și s-a reușit o producție anuală de 885.000 tone la nivelul României.

Valoarea sprijinului financiar pe acest an care se acordă beneficiarilor este de 3.000 euro/beneficiar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.