Lucrurile sunt simple. Sunteţi, probabil, primarul PSD din ţară cu cele mai multe declaraţii împotriva propriului partid şi a liderilor acestuia, de-a lungul celor două mandate. Doar în ultimii 3 ani, noi am numărat vreo patru conferinţe de presă în care, sub diferite forme, v-aţi „lepădat” de partidul care v-a ajutat să ajungeţi în funcţia de primar. De două ori.

Cum nu v-a convenit ceva, cum, hop, „smiorcăieli” administrativo-politice de faţă cu presa. Apoi, cumva căindu-vă, aţi ieşit, tot în conferinţă de presă, să spuneţi că, de fapt, „ştiţi, la supărare, o mai ia gura pe dinainte…”, că nu sunteţi politician etc. Asta, aşa, ca să scuze cumva ieşirile cu pricina, bănuim.

Iar azi, se pare că aţi atins apogeul declaraţiilor de gen, la întâlnirea cu presa locală. Criticând împărţirea banilor către primării şi deciziile luate de conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu(care, prin Lege are dreptul să ia deciziile cu pricina, aşa cum au şi fost luate, de altfel!), aţi lansat ideea că veţi prezenta giurgiuvenilor toate nerealizările dumneavoastră ca fiind din vina… altora. Nu ştiţi exact, aţi spus, vedeţi dumneavoastră pe cine… găsiţi.

Adică, un fel de: C-o fi Mina, c-o fi Bădălău ori Dragnea, Teodorovici, Dumnezeu, vedem ce iese după declaraţiile de azi, nu?! Cum ar veni, tot ce n-aţi făcut dumneavoastră pentru şi în Giurgiu în 7 ani de primar al municipiului este din vina altora? De ce n-aţi renunţat după primul mandat, atunci, dacă e aşa de naşpa să fii primar PSD?

Tot azi, aţi lansat inclusiv ideea(ca să nu-i zicem ameninţarea) că veţi face bannere cu numele lor, ale „vinovaţilor”? Am înţeles corect, nu?

Numai că, vă daţi seama ce-ar însemna să apară bannere cu poza şi numele dumneavoastră exact ca alea cu Lucian Iliescu, în campania din 2012, prin tot oraşul?

„Vă mulţumim, domnule primar Barbu, pentru drumurile moderne din oraş!”

„Vă mulţumim, domnule primar Barbu, pentru sistemul modern de încălzire!”

„Vă mulţumim, domnule primar Barbu, pentru locurile de muncă, pentru investiţii, pentru şcoli moderne, pentru tot!”.

Doar atât şi s-a încheiat, nu credeţi? Pentru că nu PSD a fost primar, nici Mina, nici Bădălău, nici Anton, nici Ponta, nici Dumnezeu. Dumneavoastră aţi vrut să fiţi şi aţi fost. În locul dumneavoastră, n-am paria faza cu aruncatul pisicii moarte în curtea „vecinilor”. Nu mai ţine, nu la Giurgiu, prea sunt sătui oamenii.

Oricum, l-am întrebat şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, cum comentează declaraţiile dumneavoastră de azi şi ne-a spus doar atât: „Interesant. Nu l-am auzit pe domnul Nicolae Barbu să se plângă de preşedintele Iohannis care a blocat bugetul naţional, inclusiv pe-al domniei sale, 4 luni! Poate este în Opoziţie şi nu ştim…!”.

Poate. Chiar aşa, dacă tot vă simţiţi sau cel puţin faceţi declaraţii exact ca un primar din Opoziţie, de ce nu vă daţi demisia din PSD?

O să vă pierdeţi mandatul, exact.

Şi-atunci, de ce să nu scăpaţi odată de „chinul” ăsta de a fi primarul de Giurgiu?

Pentru că nu vă daţi bătut?Aşa ziceţi? Eeee, era frumos s-o faceţi fără să vă spălaţi hainele în public şi fără să ieşiţi a nu ştiu câta oară cu degetul îndreptat tocmai către cei care v-au ajutat în două rânduri să staţi pe scaunul acela. Că altfel, miroase a altceva, miroase a nişte jocuri de-a dreptul politice. Aşa pare, serios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.