Prin unităţile de trezorerie şi subunităţile poştale din reţeaua Companiei Naţionale Poşta Româna, în perioada 2 – 22 aprilie 2019 pot fi cumpărate Titlurile de stat Tezaur cu scadenţe pe 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi respectiv 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat şi la emisiunile anterioare.

În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare.

Titlurile de stat care au fost lansate în data de 2 aprilie 2019 sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune, costurile în procesul de subscriere sunt 0% şi nu există plafon maxim de subscriere.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă această calitate.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro(secţiunea Tezaur), www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro.     

Comunicat Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.