Aceasta, în cadrul unei şedinţe a Adunarii Generale a Asociatiei “Euroregiunea Danubius”, ce a avut loc joi, 4 aprilie, la Ruse.

Pe ordinea de zi s-au aflat şi alte puncte precum cele privind prezentarea rapoartelor de activitate ale Asociaţiei.


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Lucian Corozel, a declarat, cu această ocazie:

“Asociatia Euroregiunea “Danubius” este o adevarata punte de legatura pentru judetul Giurgiu si districtul Ruse si locul de intalnire pentru orice viitori parteneri din regiunea noastra si pentru intalniri la nivel inalt atunci cand este nevoie de decizii comune si pentru schimburi de experienta.
Cooperarea transfrontaliera pe care o promovam prin Euroregiunea “Danubius” se bazează pe increderea reciproca şi relatiile de bună vecinătate dintre Consiliul Judetean Giurgiu si Prefectura Districtului Ruse, ca membri fondatori. 

In acesti 17 ani au fost derulate numeroase proiecte comune si au fost depuse eforuri sustinute de catre cele doua administratii judetene. 
Dati-mi voie, deci sa mentionez si activitatea sustinuta de Consiliul Judetean Giurgiu si Prefectura Districtului Ruse pentru sprijinirea agricultorilor si oamenilor de afaceri: GLAC Giurgiu-Ruse – Comisia Mixta de Agricultura, care a ajuns acum la 9 ani de activitate. 

Un judet pentru care atragerea de bani europeni reprezinta un obiectiv-cheie, Judetul Giurgiu a depus proiecte pe fiecare dintre axele Programului, dorind astfel sa obtina cat mai multe fonduri. Am muncit impreuna cu partenerii nostri din Ruse si am avut o multime de realizari. 
De aceea, as dori sa multumesc fiecaruia dintre partenerii prezenti sau viitori ai Consiliului Judetean Giurgiu.

In final, as dori sa inchei prin a multumi domnului prefect al Districtului Ruse pentru buna colaborare si nu in ultimul rand, pentru ca ne este alaturi si raspunde intotdeauna „prezent” atunci cand este nevoie ca romanii si bulgarii sa isi dea mana si sa lucreze impreuna, as dori sa multumesc in mod special doamnei Lili Ganceva, Director Executiv al Asociatiei Euroregiunea Danubius Giurgiu-Ruse.
Imi exprim increderea ca vom fi aici pentru a celebra succese multi ani de acum inainte!” .

O zi mai devreme, Lili Ganceva, director al Euroregiunii Danubius, primea de la primarul din Ruse, Plamen Stoilov, o plachetă, în semn de apreciere şi mulţumire pentru întreaga activitate desfăşurată:

„Astăzi am avut plăcerea de a-i oferi o plachetă specială directorului executiv al Euroregiunii Danubius Lili Gancheva. Contribuția sa este incontestabilă și multele sale merite pentru dezvoltarea cooperării bulgaro-române la fel. O felicit pentru dăruire și am încurajat-o să rămână la fel de responsabilă şi să lucreze pentru prosperitatea regiunii transfrontaliere”, a declarat primarul din Ruse Plamen Stoilov.

Lili Ganceva: „Aceasta este o mare onoare pentru mine, recunoașterea care vine în apropierea Adunării Generale a Euroregiunii! Vă mulțumesc din suflet”, declara pe pagina sa de Facebook şi Lili Ganceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.