Investitorul german Josef Jakobs a ales comuna Băneasa Giurgiu şi, datorită solului bun şi a vremii propice, a cultivat peste 170 de hectare de spranghel, o legumă mai puţin… preferată sau cunoscută de români, dar îndrăgită de locuitorii altor state europene. Acum, după 2 ani de la însămânţarea terenului, sparanghelul poate fi cultivat.

Joi, 4 aprilie, a avut loc „inaugurarea” recoltei de sparanghel, cu o participare numeroasă, dar şi importantă.

Astfel, au fost prezenţi la Giurgiu Ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea! Lor li s-au alăturat personalităţi ale administraţiei publice judeţene: prefectul Lavinia Crişu, subprefectul Gogu Moţan, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, senatorul Cristian Marciu, primarul din Băneasa, Viorel Rotaru, dar şi alţi edili din judeţ şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în agricultură.

„Cea mai mare plantaţie de #sparanghel din România se află în comuna Băneasa, judeţul Giurgiu. Astăzi, a avut loc inaugurarea acesteia şi sunt bucuros că am fost prezent la eveniment, alături de colegi din administraţia publică giurgiuveană, dar şi de oaspeţi de la nivel central.

Salut, astfel, prezenţa în judeţul nostru a Ambasadorului Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, a Ambasadorului României în Germania, Emil Hurezeanu, şi, desigur, a ministrului Agriculturii, Petre Daea!

Iată că judeţul Giurgiu oferă din nou un exemplu pozitiv în acest domeniu şi sunt convins că tot mai mulţi investitori vor veni să dezvolte afaceri, nu doar în agricultură. 

Noi, ca şi autorităţi publice locale îi sprijinim, #modernizând infrastructura şi asigurându-le #facilităţi. Îl felicit pe domnul primar al comunei Băneasa, Viorel Rotaru, pentru că a făcut acest lucru, cu brio, la Băneasa!

Felicitări şi mult succes, în continuare, şi investitorului german! Din declaraţiile sale, cea mai mare cantitate de sparanghel recoltată de la Băneasa va fi comercializată în magazine din România!

#MândruCăSuntGiurgiuvean!”, a scris pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

Mai multe imagini, AICI:
https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2358629144421016&__xts__%5B0%5D=68.ARB0Hw6ya-Ku1B1PYgnN1-4LgEYj1GrPHNnoRjQhNukd6qTVp3IR3e9Y_lnFuo8X_77B8EZbIIqtwrHXnm_QDi3HqDPKsDiWZgml0ibW7_sHpaa64J2wvbgvLfhvjWpkN3EsOvcIIzzYiAKFl1KLdtauBbDdBm-gKrZPHhn1Fqi2maYaoDEK0wLnH3X1suAeGZA0uKAqXiuHZ3gSOIJWM2l5y5e7iUNkAbNmQYWHof9uLUnPO9C5TfAOoYC8u8HGGDjgxX_6HYD1YlEXdEvjhslg1kXWJSsZ0nAHBJx2FwV_jw0JdxOxIg7k6jJvEjlQ1eHkRHebiALBjqkbLIMJnUU8CoUzpUR0sJ-04KnprPSfMHkJ_5D3AM3rsYU_F-eIR1QmN0h-VwZqu4OFS6lCJz1kRisORfRnuztG3WppPnQjrRs34GU5b3nv1hJkqyho8uy6ldtmxZUYExp47AYXyFL4Pw&__tn__=-UC-R

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.