Persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale în Căminul din localitatea  Onceşti, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC) Giurgiu, au avut ocazia de a participa, în incinta căminului, la un atelier de icoane pe sticlă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către reprezentanţi ai DGASPC Giurgiu, iniţiativa aparţine pictoriţei Petra Şerbănescu Tănase care a dorit să ofere persoanelor vârstnice instituţionalizate ocazia de a trăi această experienţă inedită înainte de sărbătorile Pascale.

„Astfel, joi, 28 martie 2019, 15 persoane vârstnice au putut afla informaţii despre  tehnica de factură populară a icoanelor pe sticlă şi, sub îndrumarea pictoriţei, au realizat, cu răbdare, atenţie şi curiozitate frumoase lucrări de artă plastică.

Pictoriţa Petra Şerbănescu Tănase le-a vorbit vârstnicilor despre icoană, despre etapele realizării unei icoane pe sticlă şi materialele care se folosesc.

  „ În memoria părinţilor mei, încerc să aduc zâmbetul în sufletul oamenilor pentru ceea ce am primit în dar de la Dumnezeu, harul de a picta. Astăzi doresc ca cei care fac parte din această mare  familie a căminului din Onceşti să se reîntoarcă cumva în anii copilăriei, pentru că ei nu au mai pictat de atunci… Icoana este pentru noi o parte din divinitate. Acum, aici, folosind tehnica picturii pe sticlă, am încercat să modelez atât penelul, cât şi sufletul….După ce am  parcurs paşii din acest atelier, m-am bucurat să văd că a  apărut şi zâmbetul pe chipul celor care au realizat, cu migală, aceste frumoase obiecte de artă plastică, pe care doresc să le păstreze pentru sufletul lor”, a declarat Petra Şerbănescu Tănase.

Participanţii la această acţiune, având vârste cuprinse între 65 şi 95 de ani, au fost mulţumiţi şi mândri de lucrările realizate, lucrări  pe care  au  dorit  să le păstreze pentru a-şi decora camerele din cămin”, este precizat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.