Consilierii judeţeni giurgiuveni au adoptat, în şedinţa ordinară de vinerea trecută, mai multe proiecte de hotărâre în acest sens.

Este vorba, mai exact, despre aprobarea depunerii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu a unor cereri de finanţare nerambursabilă pentru înființarea unor centre de zi și locuințe protejate destinate persoanelor cu dizabilități.

Aceasta, în cadrul Programului de Interes Național „Înființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție specială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități”. Astfel, dacă cererile vor fi acceptate, vor fi înfiinţate:

– Două locuinţe protejate şi un centru de zi în comuna Malu, proiectul fiind denumit “O altfel de viaţă pentru persoanele cu dizabilităţi”

-Patru locuinţe sociale şi un centru de zi în Izvoarele, proiectul fiind denumit „Speranţă pentru Viitor”

-Trei locuinţe protejate şi un centru de zi în Hotarele- „Un pas înainte”

Şi “Centru de Zi pentru Persoane cu Dizabilități Tântava”. Acesta din urmă va fi depus pe Programul de Interes Naţional “Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respire/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate”

Obiectivul ambelor programe de interes national îl reprezintă dezvoltarea de servicii sociale care să conducă la participarea deplină a persoanelor cu dizabilităţi în societate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.